2025 5. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 11:10
“Beni Övgüyle Utandırma” - Özgür Bolat | Kitap Özeti Özgür Bolat’ın Beni Övgüyle Utandırma adlı kitabı, çocuk yetiştirme, motivasyon, başarı ve mutluluk kavramlarını sorgulamamız için güzel bir kaynak oluşturuyor. Kitap, bireylerin içsel motivasyonlarını nasıl kaybettiklerini, ödül ve ceza sistemlerinin çocuklar üzerindeki uzun vadeli etkilerini ele alıyor. Çocukların doğuştan meraklı, öğrenmeye hevesli olduğunu, ancak dışsal motivasyon kaynakları (övgü, ödül, ceza) ile bu doğal potansiyelin zamanla köreldiğini aktarıyor. Kitapta sıkça şu soruların yanıtı aranıyor ; • Övgü neden bazen zararlı olabilir? • Başarı gerçekten mutluluk getirir mi? • Ebeveynler ve eğitimciler çocuklara nasıl yaklaşmalı? Yazar, örnek olaylar ve araştırmalarla desteklediği fikirleriyle, bireylerin başarı odaklı değil, anlam odaklı bir yaşam sürmesi gerektiğine sıkça vurgu yapıyor. Çocukları koşulsuz sevgiyle desteklemenin, onların özgüvenini ve içsel motivasyonunu güçlendireceğini ifade ediyor. Kitaptan Çıkarılacak Ana Mesaj: Gerçek başarı ve mutluluk, dışsal övgülerde değil; kişinin kendi değerini, yeteneklerini ve potansiyelini fark etmesinde yatar. “Çocuklarımızı övmek yerine anlamaya çalışmak.Onları gerçekten dinlemek.Sıcak iletişim kurarak onları hayatın içinde edindikleri başarılar ya da başarısızlıklar için değil sadece çocuklarımız olduğu için değerli olduklarını hissettirebilmek.” Beni Övgüyle Utandırma Özgür Bolat
Beni Övgüyle UtandırmaÖzgür Bolat · Doğan Kitap · 2024258 okunma