Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 04 Şubat 2025 03:19 Oralarda bir yerlerde yüz milyarlarca gezegen, galaksi ve çok daha fazlası varken yalnızca ve yalnızca bu dünyada milyarlarca insanla yaşıyorken gerçekten yaşadığın acı, ihanet, hayal kırıklığı ve çaresizlikte yalnız mısın sandın?
Yanıldın.
Bu alıntı sayfa 410’dan.
Alıntıyı beğendim ancakkkk bence sen de yanıldın Beyza en başta da bu kitabın bitmiş bir kitap olduğunu düşünerek.
Ne demeliyim nerden başlamalıyım ? Bilmiyorum. Konuyu anlatmama gerek yok diye düşünüyorum dördüncü ve “son” -son diyebilirsek- kitabımızdı mare. En başından başlamam gerekirse;
Faraday Kafesi bölümü neden basarken çıkarılmış sonra da alakasız bir yer olan dördüncü kitabın başında bize sunulmuş? Kendi eliyle kendini baltaladığını düşünüyorum yazarın.
Bölüm başlarında olaylardan, diyaloglardan önce okuduğumuz kısımları seviyorum. Dört kitap boyunca da sevdim doğrusunu söylemek gerekirse. Yazarın yazdığı bu kısımları okumayı seviyorum.
Karakterler ve olaylar derin işlenmemiş. Kitabın konusu ve içinde yaşanan çok kilit birkaç nokta var ve bunlar satır aralarında geçirilmiş. Ama asla satır aralarında geçilecek şeyler değil. Mesela dönme dolap olayı mesela Behzat - Aliye olayı mesela Karaca’nın babasını (ıy) öğrenmesi. Bu liste uzar gider benim için. Yine en önemlilerinden biri biz Halit’in ölümünü nasıl okumayız ? Yazar bu sahneyi nasıl yazmaz ? Ya her şeyi geçtim ilk yazdığım örnekleri geçtim hiçbirini istemiyorum en azından bu sahne yazılmalıydı. Çok oldu bittiye getirilmiş.
Bir sayfada Karaca, Kunt’a dönelim mi diye soruyordu. Kahkaha attım maalesef. Karaca gidelim mi der, dönelim mi demez.
Rus Maçı bölümünü beğendim. Efes’in Melisa’nın hamile olduğu ve düşük yaptığını öğreninceki tepkisini çok gerçek buldum iyi yazılmıştı. Polat ve Beren’in bir sonu olmasına ve bizim bunu okumamıza sevindim. Karam’ın rusyaya gidecek olmasından hoşlanmadım ben hala o evrende olmasını bir şekilde kardeşinin yanında olmaya çalışmasını isterdim. Yazarın seçimi saygı duyuyorum.
Gelelim çok eleştirilen Hazar kısmına. Ben Hazar’ı okumaya o kadar sinirlenmemiştim aslında. Ta ki kitabın okunmamış kısmının 200 sayfa olduğunu hatırlayana dek. Çok haklı tepki vermiş okuyanlar.
Kunt’a bu kitap için Son Feci Bisiklet - Galiba Sevmiyorlar şarkısını armağan ediyorum. Tüm kitap boyunca böyle gezdi de. Karaca da Karaca işte. En sonunda çevresini anladı eleştirdiği şeyi yaparak bence bunun da yaşanması gerekiyordu sevdim bu kısmı da.
Eleştirecek gerçekten çok şey var hepsine girersem çıkamam. Son olarak şunu söylemek istiyorum kitap devamı varmış gibi bitmiş ama yok :)) Yazar imza günlerinde kalanını parça parça söylüyor resmen Aliye Kunt’u hatırlamıyor vs sinir oluyorum :)))))))))))))))