Özellikle BU seri..!
2025 5. kitabı
Ya ben, gerçekten, ama gerçekten ama gerçekten hiç bıkmadan ve usanmadan yıllardır bu seriyi öneriyorum, önermeye devam edeceğim. Keşke ciltler falan yenilense böyle rengarenk yan baskı moderne filan uyarlansa. Kitabın konularından bahsedenlerin yorumlarını muhtemelen okudunuz, başlamadan önce bilmeniz gereken tek şeyin Mitoloji ile modern dünyanın iç içe geçtiği bir serinin ilk kitabı oluşu olmalı bence zaten. Kitapların konuları birbirinden bağımsız, bağımsız karakterler ele alıyor. Ve ilk kitap, bana kalırsa serideki diğerlerine kıyasla 'daha da' ince ruhlu bir şekilde kaleme alınmıştı. Gerçekten en az 3 kere mutluluk/aşk/empati karışık duyguların yükselişiyle final de dahil ağladım güzelliğinden, arada bir tekrar okuyorum ve tekrar ağlıyorum. Bir kitabın bu kadar sıkmama, akıcı dile sahip olma, geçmişten günümüze kadınlığı hem yüceltme hem toplum sorunlarına değinme, hem okuyucuya inceden özgüven verme, aşkı ele alış biçiminin hem sade hem de bir o kadar derin olabiliyor olması beni hala hayrete düşürüyor. Sadece tek uyarım, ilk girişi biraz size olduğundan daha basit bir kitap okuyormuş hissi verebilir, lütfen karakter konuya girene kadar kasmadan sakince okumaya devam edin. + Yazarın bu giriş sorunu diğer kitaplarda devam etmiyor. Bunda biraz ne yapacağını şaşırmış hissi var ya da gece evinden geçişte gençlere hitap edeceğim derken anlatımı tutturamadı bilemiyorum, belki de çeviride sorun vardır. Belki dikkatinizi bile çekmeyecek ama eklemek istedim. Sonuç, hayatınızdan alıp götürmeyecek, aksine hayat katacak bir seri. Başlamaktan asla pişman olunacağını düşünmüyorum.
Düşünce
Deniz TanrıçasıP. C. Cast · Pegasus Yayınları · 20151,367 okunma