Ağaç israfı
2025 6. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 13:42
Kişisel gelişim kitaplarından hep uzak durdum ancak bu kitap arkadaşımın hediyesi diye okudum ve neden uzak durmak gerektiğini daha iyi anladım. Klasik etrafınıza gülün enerjinizden herkes güler insanlara iyilik yapın vs vs vs Adamın birinin 7 yaşındaki küçük oğlu beyin tümörü olmuş işte ona bakın ve hayatınızın değerini bilin mutlu olun hayatınızı sevin, kardeşim biz o adama bakarak mutlu olamıyoruz işte sen ol sen öyle bir zihniyettesin belli yazdıklarından yoksa siz de dünyaya windows 98 den mi bakıyorsunuz diye okuyucuya soruyor o pencereden bakan sensin. Her şeye rağmen mutlu olun sizin elinizde diyen yazar kitabın sonlarına doğru da yedi cucelerin artık sadece masallarda mutlu olabileceğini de söylüyor kendisiyle çelişiyor. Azcık felsefe okuyan bir insan bütün kitabın bir çöp olduğunu görür. Hem mutluluk sizin elinizde hem de herkesin işini kötü yaptığı için insanlar mutsuz çelişkisini söyleyerek her iki okuyucu kitlesine de he bu kitap iyi en azından okunmaya değer dedirtmek istemiş. Bir de şu var ben merkezci anlayış. Ben kendime değer verirsem cevremdekilere de değer verebilirim. Okurken kahkaha attım. İnsanın değeri çevresindeki insanlar tarafından oluşur. Bir maymunlar dünyasında muz altından daha değerlidir. Muza o değeri veren çevresidir yani. Dünyaca ünlü bir kemanist deney için metroda keman çalmış ve yüzlerce binlerce kişiden sayılı kişi bir iki dakika dinlemiş. Aslında o sanata değer verenler için binlerce dolar vererek konserine bilet alınan bir kemanisttir. Ne yani çok sevdiğin anne ile kendin arasında kalsan ilk kendine mi değer vereceksin? Anneni değerli kılan zaten senin ona verdiğin sevgidir. Neyse işte çöp ağaç israfı falan filan.. İncelemeyi düzenledim şimdi şunu da ekleyim devlet demeyin bana kardeşim sen ben herkes işini düzgün yapıyor mu diyorsun yine hükumete laf ettirmezsiniz giren yine bize girdi yani çok sağ ol boş yazar. Bu şartlarda kimse istediğini yapamaz negatif şeyler söylüyorsun kitabın başında onca mutlu olun mutluluk yayın dediğin şeyler ne oldu acaba? Zaten onların da boş olduğunu biliyordum da neyse sana cehenneme git diyeceğim ama görüyorum ki zaten cehennemde yaşıyorsun.
Çöp
Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir HayvandırAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 202428,1bin okunma
2.442 Gösterim
Kişisel gelişim kitapları bana da hep samimiyetsiz gelmiştir.Okuduktan sonra kendimi iyi hissetmek yerine mutsuz ve eksik hissediyorum
+1 🫱🏼‍🫲🏻
Düşüncelerime tercüman olan bir inceleme gerçekten o kadar gereksiz kitaplar ki şu kişisel gelişim kitapları
Bu konuda yalnız olmadığıma sevindim 😊