2025 2. kitabı
Bir tarafta kendi halinde ortalama bir hayatı olan Michael, diğer tarafta dünyanın sayılı zenginlerinden olan Ellie. İkili karşılaştıkları yerde birbirlerine tutkuyla aşık olurlar ancak ortada bir engel vardır. Ellie o kadar varlıklı biridir ki, aile üyelerinden yakın tanıdıklarına kadar herkes bu evliliğe karşı çıkmaktadır. İkili bunlara kulak asmaz ve evlenirler ve hayallerindeki gibi bir ev inşa etmek isterler. Ne var ki bulundukları yerde kadim bir çingene laneti vardır. Belirli periyotlarla birileri de ikiliyi bu konuda taciz etmektedir. Olayların boyutları giderek şiddetlenir ve en sonunda bir ölüm gerçekleşir. Bu noktadan sonra soruşturma başlatılır ve karakterlerin geçmişine inilir. Tesadüflerin, hırsların, aç gözlülüğün oldukça farklı bir boyutta ve bakış açısıyla sunularak okurlara güzel bir şekilde servis edilmiş. Agatha Christie'nin diğer kitaplarına göre biraz daha dramatik ve aşk üzerine odaklanmış ancak bunların temelinde o kadar kuvvetli bir gizem yatıyor ki her şeyin nasıl ustaca planlanmış olduğunu görüyorsunuz.
2025 Okuma Raporları
Sonsuz GeceAgatha Christie · Altın Kitaplar · 2025967 okunma