2025 1. kitabı
BibliosMilsa kitap kulübümüzle birlikte Ocak ayında Hizmetçi adlı romanı okuduk. Roman hapisten şartlı tahliye ile çıkmış genç bir kızın, zengin bir ailenin yanında işe girmesi ile başlıyor. Kusursuz güzellikte bir ev, tatlı bir ev sahibi ve kendisine ait olan tavan arasındaki odasıyla mükemmel bir iş bulan karakterimizin eve yerleşmesini okuyoruz. Olaylar bir süre boyut değiştiriyor. İlk görüşte nazik ve tatlı olan ev sahibinin dengesiz tavırlarıyla yüzleşiyor hizmetçi kız. Bundan sonra anlatacağım her şey kitapla ilgili büyük spolier olacağı için burada noktalıyorum. Genel görüşüme gelirsek, kitap Goodreads’te yılın en iyi gerilim romanı seçilmiş. Ben bu ünvanı hak etmiş olduğunu düşünüyorum. Güçlü bir kurgusu ve sade bir dili var yazarın. Okurun merakını diri tutuyor. Kitabın ilerleyen bölümlerinde ise hep bir ters köşe sunuyor. Bu ters köşe üstelik sadece finalde değil, romanın ortalarında başlıyor ki bu benim çok hoşuma gitti. Sonunu tahmin edebilir miydim, asla edemezdim. Romanı, özellikle kitap okuma anlamında durgunluk yaşayanlar için tavsiye ediyorum. Serinin 2. ve 3. kitaplarını da alacağım. Hizmetçi kızın neler yaptığını merak ediyorum. Ayrıca kitabın yıl sonunda filmi de çıkacak. Kitapta betimlenen mekanı, karakterleri, rollerini çok merak ediyorum ve izlemeyi düşünüyorum. Kısacası yıla güzel bir roman ile başladım. Herkese tavsiye ediyorum.
2024 Okuma Raporları
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,6bin okunma