Emile Zola - Nana
2025 2. kitabı
Émile Zola en sevdiğim yazarlardan biridir. Germinal' i okunmayan varsa çok şey kaybediyor diyebilirim. Nana'da yine, Zola'nın ustalıkla kaleme aldığı bir eser . O kadar iyi ki, diğer klasiklerden farkla, bu kitapta aşk yok . Kadınların ve erkeklerin zaaflarından bahsetmiş. Ama émile Zola okuyucuları bilirler ki, onun kitaplarında aşk değil, her zaman günün şartları, çevresel faktörler ve kadın & erkeklerin tutumları daha ön plandadır. Bu yüzden o tam bir natüralisttir. #neokudum Nana çamaşırcı bir annenin, alkolik bir babanın tek çocuğudur. Aile ilişkisi iyi değildir. Babasından nefret ettiği için aşık olmak oma göre değildir. Güzelliği göz alıcı olan Nana kendini sokaklara atar, dipten bir başlangıç yapar. Güzelliği keşfedilen kadın Fransa'da çok ünlü bir fahişe olur. Erkekler kapısından ayrılmaz. Nana bu nam'ı ile çok zengin olur. Fakat yolunda gitmeyen şeyler başlar. Karakterlerin her biri acınası hallere dönüşür... Ahh o kadar güzeldi ki.. Kitabın sonu yine beni çok çok etkiledi. Bir kadının hayatını okurlen hem hak vermek hem kızmak ve öfkelenmek, hepsini bir arada yaşadım. Klasik okumayı sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Dili çok okunur, karakteri biraz fazla . ama yine de akıcı bir anlatım ile kütüphanenize kesinlikle katmaniz gereken bir eser..
NanaEmile Zola · İş Bankası Kültür Yayınları · 20215,5bin okunma