Merhaba sevgili okurlar,
Açıkçası hislerimi tam anlamı ile çözemiyorum. Okuduğum diğer tiyatro eserlerine göre daha az sevdiğimi söyleyebilirim sanırım. Oscar Wilde' ı hayatıma karıştıran elbetteki Dorian Gray'in Portresi oldu. Bu kitabını çok sevdiğimden Önemsiz Bir Kadın' ı da almıştım. Her iki kitap da farklı türler olmasına rağmen arka planda Wilde tarafından benzer görüşler yansıtılmış. Hatta öyle ki her iki kitapta da yer alan bazı cümleler tamamen aynı.Açıkçası daha önce okuduğum cümlelerin birebir aynısını başka karakter ve kitapta görmek beni biraz mutsuz etti. Kurgulanan karakterler karşılıklı olarak birbirleri ile örtüşüyor bile denebilir. Yayım yıllarına baktığımızda (yazar hakkında pek çok bilgiye Wikipedia dan ulaşabilirsiniz) Dorian Gray'in Portresi 1891 yılında, Önemsiz Bir Kadın ise 1893 yılında yayımlanmış. Aralarında iki yıl olsa bile yazarın iç dünyasındaki çarpışmalar süreğenliğini korumuş. Bulunduğu dönem ve ortamda kadına ve erkeğe dair görüşler, ilişkiler üzerine çeşitli varsayımlar, toplumun yüksek sosyetesinde yer alan sosyal yaşantılar ve döneme zıt düştüğü ve kabullenmek istemediği daha pek çok konudan bahsediyor. Belki sahnede oyunculuğun da birleştirici ve duygusal yönüyle izliyor olsam daha tatmin edici bir his yaşayabilirdim. Güzel değildi diyemem ama kendinden esinlense bile özgün olmasını tercih ederdim. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Mutlulukla :)) Önemsiz Bir Kadın