·272 syf.····Okunma: 04 Şubat 2025 23:18 Angola’nın bağımsızlığını ilanı..
Kitap bu konu başlığı altında hem o zamanın Angola sında yaşananları hem de Ludo’nun özel durumundan dolayı yalnız geçen 30 yılını okuyoruz.
Ludo genç yaşta yaşadığı kötü bir olaydan dolayı evde çıkmama hastalığına yakalanıyor. Yani Agorafobi. Ludo ailesi ölünce kız kardeşiyle ve onun yeni eşiyle kendine yabancı bir şehre ve eve taşınıyor. Kardeşi ve eşi bir akşam yemek için dışarı çıkıyorlar ve geri dönmüyorlar. O gece olayların patlak verdiği gece evi soymak için hırsızlar geliyor. Onlarla yaşadığı olaydan sonra Ludo evin kapısını duvar örüyor. Ve bu duvar 30 yıl sonra Sabalu yıkana kadar Ludo evin içine köpeği ile birlikte hapsolmuş bir şekilde yaşıyor. Ludo evin terasından gözlemlediği olaylar ve karnını doyurmak için avladığı güvercinler ile aslında bir şekilde yine olayların akışına dahil oluyor.
Kitap da sadece Ludo’nun hayatından değil istemsiz bir şekilde etkilediği insanlarıda okuyoruz. Angola’nın karışık dönemlerinde suçlu veya suçsuz insanların yaşadığı sıkıntılarıda bize sunmuş yazar.
Yıllar sonra Ludo tam çaresiz artık ölümü beklerken iskeleden yanına tırmanan bir misafir Ludo’yu yeniden yaşama bağlıyor.