Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 08 Şubat 2025 15:25 Kitap ilk olarak Çağdaş(!) Tarihte bulunan,’Tüm Savaşları Sonlandıracak Savaş’,’Yeni Savaşsız tarih’ gibi günümüzde olan,kulaktan dolma saçmalıkları konu alarak başlıyor. Okuyan bilir Osman Paşa,bu konulara titizlikle önem veren bir kişidir. Onlarca kitabını okudum ve okurlarına bu mesajı iletmeye devam ediyor. ‘Savaş her daim var olacaktır.’ Evet. Günümüzde de görüldüğü gibi bu doğru. Çoğu askeri terminolojiye vâkıf olmama rağmen,olmasaydım da her şeyi anlardım. Sadelik ve doğruluk direkt olarak kitapta bulunuyor. Savaşta liderlikten tutun,Taaruz ve Savunma senaryolarında
yapabileceklerinizi bile anlatabilecek detaya sahip bir kitap. Savaşın bir sanat olduğu ve sanatın,sanatçıya bağlı olduğu tekrardan vurgulanıyor. ‘Savaş Sanatı,cahil sivillere ve üniformalı cahillere bırakılmayacak kadar önemlidir.’ Savaş insanın temel duygularının her birini iliklerine kadar hissettiği sayılı belkide tek andır. Bir milletin kaderini belirleyen bu sanatı,icraa edecek olanlar veya bu sanata meraklı olanlar için bu kitap,Paşa’mızın diğer kitapları gibi raflarda olması gereken bir hazinedir.