2025 1. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 18:38
Haruki Murakami / Sahilde Kafka Haruki Murakami'nin en çok ses getiren romanlarından biri olan Sahilde Kafka, rüya ile gerçeğin iç içe geçtiği, büyülü ve gizemli bir yolculuk sunuyor. Roman, 15 yaşındaki Kafka Tamura ve yaşlı Nakata'nın hikâyeleri etrafında şekilleniyor. Kafka, evinden kaçıp kendi kaderini keşfetmeye çalışırken, Nakata ise kedilerle konuşabilen, sıra dışı bir yaşlı adam olarak beklenmedik bir yolculuğa çıkıyor. Okurun mantık sınırlarını zorlayan, rüya ile gerçeğin iç içe geçtiği bir roman. Anlamı doğrudan sunmak yerine sezdirerek anlatıyor, karakterlerini bilinçaltının derinliklerinde kaybettikçe aslında onları ve okuru kendine yaklaştırıyor. Mitoloji, kader, yalnızlık ve bilinçdışı temaları üzerine kurulu bu hikâye, Murakami'nin kendine özgü büyülü gerçekçiliğiyle şekilleniyor. Kitabı bitirdiğinizde tüm sorularınıza cevap bulamayabilirsiniz ama belki de Murakami'nin asıl amacı, zaten sizi sorularla baş başa bırakmaktır. • "Bazı şeyleri anlamak için mantık yeterli olmaz, ruhun da devreye girmesi gerekir." • "Belki de bizim yaşadığımız hayat, çok önceden yazılmış bir romanın kopyasıdır." • "Kader, doğru zamanda doğru yerde olmak değil, yanlış zamanda yanlış yerde olmamaktır bazen."
Sahilde KafkaHaruki Murakami · Doğan Kitap · 202012,1bin okunma