Puan vermedi·544 syf.····Okunma: 08 Şubat 2025 00:00 Kristin Hannah’la çok övüldüğü için Ateşböceği Yolu ile tanışmak istiyordum ancak bu eserle tanışmış oldum. İyi ki de öyle olmuş. Hiç pişman değilim. Aksine iyi ki’ diyorum!
Tarih ve savaş içeren eserleri çoğunlukla okumamaya çalışırım; hem tarih bilgim olmadığı hem de savaş konuları beni etkilediği için. Konusunu okuduğumda savaşı görüp vazgeçmememe sebep olan şey; iki kız kardeşin hikayesiydi aslında. O iki kız kardeş benim arkadaşım oldu: Viann ve Isabelle.
Isabelle çok güçlü bir karakter. Asi, korkusuz, idealleri uğruna savaşan, daha maskülen bi karakter.
Viann ise daha uysal, uyumlu, çekingen. Isabellenin savunduğu şeyler ve davranışları başından sonuna aynı olduğu halde, Viann değişime uğruyor. Daha korkusuz, daha hakkını savunan bir kadına dönüşüyor. Bu değişime şahit olmak şahane! İkisinin de yaşadığı şeyler çok ağır. Çok derin fedakarlıklar yapmaları gerekti. Bunlara rağmen çok cesur davranıp, beni çok etkilediler. Sevgisiz büyümüş iki çocuğun, büyüdüklerinde sevgilerine bu kadar sahip çıkmaları takdir edilesi..
Sonunda elbette hüzünlendim. Yüzümde asıldı; ölümler, hastalıklar için; güldüm de kavuşmalar için. Kalbimi hem paramparça ettin, hem de mutlulukla doldurdun.
Okuyun, okutturun :)