·224 syf.····Okunma: 09 Şubat 2025 00:08 Yazarın ilk ve tek kitabı olan Siyah inci bir atın otobiyografisini anlatıyor. Kitap kahramanımız Siyah İnci; büyük bir çiftlikte doğan akıllı , soylu bir taydı. Siyah inci bizlere, yeni sahiplerinde edindiği yeni arkadaşlıkları, hisleri ve zorlukları anlatmış. Kitapta benim en çok ilgimi çeken nokta ve yazarın üstünde durduğu konu sırf moda olduğu için atlara takılan sabit mengene kayışı. Bu mengene kayışı atların başını dik tutarak güzel görünmesini sağlıyor. Atlar bu kayışı asla takmak istemiyorlar çünkü onlar için acı verici bi durum. Bir atın ağzından bunları okurken o acıyı hissediyoruz. Bazı noktalarda seyislerin ve at sahiplerinin atlara yaptıkları eziyetlerde gözlerim doldu. Kitabın amacı; atlara, hayvanlara şefkat ve merhamet gösterilmesi. Çok çok beğenerek okudum. Normalde fabl tarzı kitapları sevemiyordum mesela beyaz diş kitabını kaç kez yarım bırakmıştım ama köpek kalbi ve siyah inci kitaplarını çok severek okudum, bu tarza karşı ön yargımı yıkan kitaplardan birisi oldu ve içerisindeki güzel öğütler ve hisler için kitaba puanım 10/9. Kitabın kapağını kapattığım zaman atlar gerçekten güzel ve sadık hayvanlar dedim . Nasıl yetiştirilirlerse öyle devam ediyorlar. Ayrıca kitabın sonu da şaşırttı beni, mutlu etti.