2024 46. kitabı
Paulo Coelho, romanlarında her zaman insanın içsel yolculuğuna, özgürlüğe ve hayatın anlamına dair derin sorular sormayı sever. Zahir de tam olarak böyle bir kitap. Coelho’nun sade ama etkileyici üslubuyla kaleme aldığı bu roman, sadece bir hikâye anlatmıyor, aynı zamanda okuru kendi hayatını sorgulamaya davet ediyor. Aşk, bağlılık, özgürlük ve kader gibi kavramları işlerken, satır aralarında hepimize dokunan bir şeyler bulmak mümkün. Yazar, karakterlerini sıradan insanlar gibi gösterse de onların yaşadığı içsel değişimler, aslında hepimizin içinde bir yerlerde hissettiği sorgulamalara çok benziyor. Coelho’nun diğer kitaplarında da sıkça gördüğümüz gibi, Zahirde de bir arayış var: Kimi zaman kaybolan birini, kimi zaman ise kaybolan kendimizi bulmaya çalışıyoruz. Onun romanları, yolculukları sadece fiziksel bir hareket olarak değil, ruhsal bir keşif olarak da ele almasıyla bilinir. Eğer hayatın anlamı üzerine düşünmeyi, özgürlüğün ve aşkın gerçekten ne ifade ettiğini sorgulamayı seviyorsanız, Zahir sizi içine çekip uzun süre etkisinde bırakacak bir kitap. Coelho, yine basit görünen ama derinlikli bir hikâyeyle bize kendi yolculuğumuzu hatırlatıyor.
ZahirPaulo Coelho · Can Yayınları · 20205bin okunma