2025 6. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2025 00:00
Havaya bir zar attığınızı düşünün, bunun 2 tane olasılığı vardır; ya yazı gelir ya da tura. Paranın yazı veya tura gelmesinin şansa bağlı olduğunu düşüneceksiniz, öyle değil mi! Ama hayır. Bu şansa bağlı bir şey değil desem? Aslında şans diye bir şey yok desem inanır mısınız? Parayı havaya atarkenki parmağımızla kullandığımız kuvvet, ortamdaki hava akımı veya açık havadaysak rüzgarın şiddeti veya yönü, bulunduğumuz ortamdaki basınç miktarı, yerçekimi kuvveti ve benzeri bütün etkenleri bilirsek ve bunları hesaplayabilseydik paranın yazı mı tura mı gelebileceğini de bilebilirdik. Aslında bunu gerçek dünyaya uyarlarsak da bütün bunları ve daha fazlasını bilseydik geleceği görebileceğimiz anlamına gelirdi. İşte buna da kuantum fiziği deniyor. Yaşamımız olasılıklarla değil olasılıkların daha da ötesinde, olacakların bilincinde olarak yaşamış olurduk. Oasılıksız bir dünyada yaşamış olurduk... Olasılıksız kitabında da geleceği görmeyi başarabilmiş epilepsi hastası olan Caine'in yaşadıklarını anlatır. Geleceği görebildiği fark edilen Caine, FBI' ın radarlarına takılır. CIA ajanı Nava da onun kaçmasına yardım eder.
OlasılıksızAdam Fawer · April Yayıncılık · 202398,5bin okunma