Batı Türkiye ve İslam
2025 21. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2025 09:37
Kavramlar üzerinden süreçleri yön verebiliyorlar örnek vermek gerekirse kamu ve mahalle üzerinden bile insanların bilinçaltını kontrol edebiliyorlar biz Müslümanlar kullandığımız kavramlara çok dikkat etmeliyiz. Müslümanlara lanse ettikleri bazı kalıplardan dolayı Müslümanlar sürekli korkunç terörist gaddar gerici konumuna getirildi Bu batının yaptığı algı manipülasyon ve medyayı kendi istedikleri şekilde kullanmasının sonucudur Batı Müslüman alemi üzerinde öyle oyunlar öyle kirli bir siyaset yürütüyor ki Müslümanlık adı altında her şeyi yok etmek en büyük istekleri ve hedefleri konumundadır peki bunu nasıl yapıyorlar 1- kendi yetiştirdikleri müsteşrikleri içimize koyarak Müslümanların arasında nifak tohumları ekiyorlar ve bunu bizden görünümlü sözde alim hoca şeyh veya yüksek makamlarda olan insanların eliyle yapıyorlar 2- ellerinde olan medya gücünü öyle aktif ve kirli bir şekilde kullanıyorlar ki Müslümanların yapmadıkları ile sorumlu tutmaktan İslam'ı öcü göstermekten ve sanki şeriat; asmak kesmek kelle uçurmaktan ibaret olduğunu medyaya sürerek insanları İslam'dan soğutmaya ve korkutmaya çalıştılar Batı tarihi boyunca sürekli islama alternatif arayışında olmuştur bunu gerek teorik gerek pratik bir şekilde ortaya koymaya çalışmıştır ama bunda başarılı olamamıştır batının getirdiği tüm alternatifler sadece benlik anlayışı üzerine inşa edilen kişisel çıkarı ön planda tutan insanın fıtratında var olan duyguları yok etmeye çalışan bir anlayış gütmeye çalıştıkları için hiçbir zaman başarılı olamamıştır peki Müslümanlar neden bu duruma geldi kitapta iki sebepten bahsediyor 1- İslam ülkeleri yozlaşmış ve kötü bir örnek teşkil etmeye başlamış Müslüman yöneticiler israf ve halka zulümleri ile düşmana benzemeye başlamışlar 2- Müslümanların korkunç saldırılarla karşı karşıya kalması saldırılarla meşgul olması savaşlarda alimlerin katledilmesi bundan dolayı İslam alemi hem askeri hem de ilmi bakımdan büyük bir çöküşle karşı karşıya kaldıkları için. Batı da bunları elinde sürekli kullandıkları kozlar olarak uzun süre değerlendirmişlerdir. Batı'nın sürekli olarak kullandığı propaganda savaşında maalesef ki başarılı olmuştur. Misyonerlerle dini yaymaya çalışan kişiler olarak anlatıldı ve bu bize öyle öğretildi veya lanse edildi bunun böyle olmadığını misyonerlerin Siyonizm ve batının ajanları ve propaganda aracı olduğunu anlıyoruz kitapta lozan'dan 2. Dünya Savaşı'nda Kürtlerin neden saf dışı kaldığından Aliya izzetbegoviç'in mükemmel hayatından yine detaylı bir şekilde bahsediliyor okumayı kesinlikle tavsiye ediyorum Batı Türkiye ve İslam Abdulkadir Turan
Batı Türkiye ve İslamAbdulkadir Turan · Dua Yayıncılık · 201772 okunma