Puan vermedi·244 syf.··Beğendi
···Okunma: 09 Şubat 2025 20:17 Başarıya çok daha bütüncül ve farklı bir perspektiften bakmamı sağlayan kitaptır. Toplumun sık sık söylediği azimle çalışan kişi eninde sonunda başarıya ulaşır önermesinin doğru olmadığını başarının birçok faktöre bağlı olduğunu anlatmaktadır. Kitabı okuduktan sonra başarıya dair bahsedilen etkenlerin kişinin elinde olmayan fırsatlardan kaynaklandığını fakat başarılı olanların da bu fırsatları değerlendiren kişiler olduğunu göreceksiniz. O yüzden bu kitabı okuduktan sonra sağlıklı bakış açısının benim bu şekilde fırsatlarım olmadı yapacak bir şey yok demek yerine başarılı olmak için çalışmak ve çalışmak dışında yapılması gerekenleri yapmak olduğunu farketmelisiniz. Evet çalışsak dahi başarılı olamayabiliriz ve bu hayatın doğal bir parçası. Mental olarak güçlü bir şekilde hayata devam edebilmek için bunu kabullenmeliyiz. Fakat eğer bize aileden sunulan bir miras veya fırsatlar yoksa veya bir kadın değilsek başarılı olmak için yapmamız gereken çaba göstermektir. Sağlıklı bir bakış açısıyla ve kendinizi bundan sonra daha az yıpratacağınız bir farkındalıkla bakmak için kitabı okumanızı tavsiye ederim.