BEN HANGİ GEZEGENDEYİM;
2025 12. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2025 21:16
Macar Edebiyatının başyapıtı olarak nitelendirilen bir eserle geldim.Çoğu okur tarafından bilinmeyen,kimi okurlara göre de zorlayıcı olduğu söylenen bu eseri ben hep bir umutla okudum.Öyle ki kahramanın bu sıkışmışlık ve kaybolmuşluk duygusundan çıkacağını umut ettim. Dedim ki yazar kahramanına bu durumu çok görmemiştir. Sonucunu elbette söylemeyeceğim.Nasıl bir duygu içinde okumamı bilmenizi istedim. Eleştiriler yumağı içinde kaybolduğum bir hikayeydi okuduğum. Dilini,kültürünü,coğrafyasının nasıl olduğunu bilmeyen bir karakter ayakta kalma mücadelesi,Yaşama tutunmasını ve en önemlisi kendi ülkesine geri dönmek amacıyla girdiği türlü oyunları ve çabaları okurken sıkışmışlık hissettim. Öyle ki, kahramanla beraber o içimde ki umudumu hiç bitirmedim. Distopik olan bu hikayeyi okurken kaybolmuşluğu dibine kadar yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Ve var olma çabası, kahramanımızın bu ülkede bende yaşıyorum,sizden biri değilim belki ama bende burada nefes alıp veriyorum çığlıklarını satır aralarında duyacaksınız.Bu durum sizi üzecek biliyorum fakat nedenini sorgulamaktan da kendinizi alamayacaksınız.... Bu sorular için bile şans verilmeli hikayeye. Sevgiler
EpepeFerenc Karinthy · Notos Kitap · 2023231 okunma