Puan vermedi·136 syf.··Beğendi
· ...
"İnsan bildiği duyguya çekiliyor. Tanıdığı yerden devam ediyor hayata."
..." Herkesin en gizli sığınağı, iç sesinin yankılarını yalnız kendinin duyumsadığı iç dünyamız kısaca özümüz, neler neler duyumsariz orada biriktirdiklerimizden ama mutsuz, ama umutsuz, kendimize bile zor itiraf ettiğimiz, ruhumuzu sıkan bazen de darlayan iç sesimiz.
"Gerçekler yalnızca bir bakış açısıyla sınırlı değildir."
@drAsliAktumen Psikiyatr ve Psikoterapist kimliğiyle kaleme aldığı #beşsesbeşsır kitabıyla Aşk'ın ve insan ruhunun açmazlarını ustalıkla ele alıyor.
Kitaba da ismini veren hikayenin beş karakteri ve anlatıcıları kimler?
Eleştirilerden, suçlamadan artık yoruldum diyen Ali, sonu deliliğe varan travmalarıyla eşi Aysel, yıllar sonra doğan kızları Ece, yaşlı ebeveynlerince hiç sevilmediğini hissederek büyürken, kendi ayakları üzerinde durmayı hedefini başarmış, dik başlı bir ruhtur ben diyen Avukat Bahar, kızı Ada... Ali' nin Bahar' la yasak aşkı olayların başlangıç noktası ve Aysel' in hastalığının artması. Ece'nin anlatımı ile başlayan kitabımızda Ali, Aysel, Bahar ve Ada'yı dinliyoruz, hepsi kendi perspektifinden yaşadıklarını anlatırken biz de bir hakem gibi değerlendirmeye çalışıyoruz.
Geniş, geleneksel bir aile, akıl durgunu büyük abi olunca yüksek beklenti küçük oğlan Ali' de, o aileden kopup kendi işini kurunca kopuşun sebebi gelin Aysel ilan edilmiş, sevgi eksikligini hissederek büyüyen Ece, ikinci kadın olmanın faturasını ödeyen Bahar, evlilik dışı çocuk Ada. Yarım kalan hayatlar, kırık hayaller, pişmanlıklar, ihanet, çaresizlik, kıskançlık, sarmalında kontrolden çıkanlar.
Peki fatura kime kesilecek? Hesaplaşma yok mu? Tabii ki ağır bir bedel var ödenmesi gereken ve bedel ödeyenler, hakettiler mi?...