Yayın hayatına 10 Şubat 2025’te başlayan Nedamet Radyo, okuyucularının kulaklarını çınlatmaya devam ediyor. Biz dinlemeyi çok seviyoruz. Efendime söyleyeyim, vapur düdükleri, martı çığlıkları, yaprakların hışırtısı… Ne bulursak efsunlu gelen, kulak dikiyoruz. Yapmıyor muyuz arkadaşlar, siz söyleyin! En azından Cahit Sıtkı ile hemfikiriz besbelli;
"Kulak ver, ne mûsikîdir
Her doğan günle beraber
Şehirden gelen uğultu."
Bir şehri dinlerken oraya estetik bir hüznü kodlamanın artistliğini de bilen bilir. Allah var, bu iş insana karizmatik bir duruş katıyor.
Mûsikî deyince akla bir de Yahya Kemal’in gelmesi boşuna değil. Onun şu dizeleri de fikrime katılıyor;
"Mûsikîsiyle bir âlem kesilir çalkantı;
Ve nihayet görünür gök ve deniz saltanatı."
Şimdi, mûsikîyi yeterince savunduğuma göre açılışı şöyle yapıyorum; İstiklâl Korosu’nun vizyonlu parça seçimini her zaman sevmişimdir ama bu şarkının yeri ayrı. “Neden?” diyeceksiniz. Çünkü burada da "hangi taraf" meselesi var. Aşığın, maşuğa yalvarırcasına "Beni sev, ruhumu sar, kalbime yaslan" demesi var. Yani, diyor ki: “Kalbin tarafından ben seçilmeliyim.” "Hangi taraf" en çok göğnülü ilgilendiren bir soru malum...
Konuyu çok uzatmak da istemiyorum, bu mevzuların teferruatlı hâli için Nedamet’in ilk matbu baskısını kaçırmayın bence;
koklerkitab.com/products/nedame...
Şarkıya gelirsek;
youtu.be/FYcl30JVbTE?fea...
Son olarak;
İstek parçalarınızı DM ve yorumlardan bekliyoruz. Gönderme yapmak istediğiniz gizli şahıs ve ürünler olursa kod adlarla akışı çalkalarız, dert değil.
Nedamet Radyo iyi akşamlar, iyi dinlemeler diler efenim.
İsmail Coşar, Allah rahmet eylesin, ülkenin gelmiş geçmiş en başarılı kasidehan ve mevlithanlarından. Bülbül Uşşak yorumu harika (Söz: Yunus Emre) ;
"İsmi sübhan virdin mi var?
Bahçelerde yurdun mu var?
Bencileyin derdin mi var?
Garip garip ötme bülbül."
youtu.be/S1sWqUbI9Ls?fea...
Kandiliniz mübarek olsun inşallah 💫
mütemadiyen uğradığım bir sahafta dönen muhabbette, erdal abi eski türkçedeki "ö" fiilinden bahsetti ve düşünmek anlamına geldiğini, "özlem"in de aslında birini düşünerek var etmek olduğunu söyledi. ve bunun 'ömür' ile de bir alakası olabileceği ile ilgili tezler sundu. henüz doğruluğunu araştırmadım fakat kulağa çok hoş geliyor.
buna binaen en acı ve şiddetli özlemin geçmişe özlem olduğun düşünüyorum. düşünerek ne kadar var etmeye çalışsak da giden günler gelmiyor. dünyaya bigane günler yıldızlı gök gibi bir şeydi.
radyoda bu türkü çalarken yalnız kendi ömrünün değil bütün ömürlerin zaman üzerindeki müşterek kaderine bir "ah" çekiyor insan...
youtu.be/YSP_1xeRqvY?si=...
sizleri bir link ile üzdüysek affola...
iyi dinlemeler.💫
bütün yalanlardan geçiyoruz, tek gerçeğin lezzeti şiddetlensin diye. yanılmak ve nedamet o uyanışı mest-i müdam eder mi?
uyu uyan uyu uyan...bu döngü bizi onun huzuruna götürüyor farkında mıyız? hakikaten farkına varsak uyumaya bu kadar can atar mıyız...
bizi yaratanın nuru sarsın gecemizi.
hayırlı geceler.
youtu.be/AypC1uf2s-w?si=...
üzgün olduğunu söyleyen anonim takipçi isteğidir;
"ya herşeyim ya hiçim
sorma dünyam ne biçim
bir kördüğüm ki içim
çözdükçe dolaşıyor"
youtu.be/OO0Bo0ZAi4g?si=...
nedamet radyo cümle üzgün kalpler için mutluluk ve ferahlık diler.
iyi dinlemeler..💫