2025 8. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2025 19:31
Yazarımız Con Sinov sosyal medya cehenneminin içinde bir vaha gibi parlıyordu parlamasına fakat bu kadarını beklemiyordum kalemine sağlık diyorum ve teşekkür ediyorum kendisine. Böyle bir seri oluşturmak kolay değildir. Bir çok kaynak taraması ile bir çok tarihçiden bir çok kitap oluşturulmuştur ülkemizde Yarının Adamı 1 - Mustafa Kemal'i Anlamak serisini farklı kılan roman gibi kurgulanması kanımca. Yazarımızın farkına vardığı şey müfredat ile kronolojik olarak anlatılan tarihin yüzeysel kalmasiydi. Ben kemalist bir müfredat ile eğitildiğimi zannederdim alakası yokmuş. Benim kuşağımın ve bir üst kuşağın duyduğu en kemalist argüman " Atatürk yoktu düşman çoktu. Atatürk geldi düşmanı yendi cumhuriyet bize armağan verdi" deyişinden öteye çok az gitmiştir. Düşman gerçekten çokmuş bilmezdim, o meşhur efelerin hepsi yiğit değilmiş, sadarret koltuk derdindeymiş yenilmemizi beklermiş, padişah saltanat derdine düşmüş İngilize yamanmaya çalışıyormuş müfredat hiç söylememiş. Mustafa Kemal bir çok cephede savaşmış ama mevzide değil. Velhasıl ben yazarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben Mustafa Kemal'i şimdi anladım.
Yarının Adamı 4 - BaşkomutanCon Sinov · Masa Kitap · 2024327 okunma