Öğrenmek bana heyecan veriyor.
2025 2. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2025 11:22
Çalınan Dikkat Hayat konfor alanınızın kıyısında başlar.Yaşam algoritmalar arasında sıkışmış kalmış.Değerler,hedefler,yaşam biçimi,çocukluk ebeveynlik,ilişkiler,doğa,iklim,eğitim,siyaset vb.birçok konu sonsuz kaydırılan ekranlar çerçevesinde çizilmiş.Bir kalemle yazılıp silinecek kadar uçucu... Her şeyin başı nitelikli eğitim. Teknolojiden kopmadan teknolojiyi hangi amaçla kullandığımız doğru teknoloji kullanımı insanlık için önemli.Gelişimlerin ağından kopmadan yol alabilmek önemli. Spot ışığı,star ışığı,gün ışığı , ön taahhüt,akışta kalmak,sonsuz ekran kaydırmadan uzaklaşma,stat ışıkları,sürekli akışta geçiş,anlamlı bir iş yapmak çabası,sekiz saatlik uyku,sağlıklı beslenme,,yürüyüş,ekrandan uzak durma,dikkat ,eğitim,gözetim kapitalizmi, manipülasyon,stres,manevi değerler,beyin çürümesi,korku,,fayda,hız ,eğlence, mazoşist ilişkiler,daha fazla uyaran,kollektif çöküş,kollektif dikkat,manevi zarar,çevresel sorunlar,iklim krizi,dikkat krizi,üretkenliğin azalması daha çok tüketim ve daha fazlası.... Teknolojiyi nasıl kullanacağınıza biz karar vermeliyiz... Birbirimizi sevmezsek öleceğiz. Hep birlikte kollektif olarak farkında olup mücadele edersek çocuklarımızı bekleyen bambaşka bir çocukluk var. Gelin hep beraber farkındalık için bu kitabı çevremize okuyalım,konuşalım,tartışalım.. Çok geç olmadan..
Çalınan DikkatJohann Hari · Metis Yayınları · 20245,3bin okunma