·198 syf.····Okunma: 11 Şubat 2025 15:51 kitabı 3-4 gün önce Bitirdim belki daha uzun sürdü hatırlamıyorum ama şimdi paylasabildim,ve hakkında ne diyebilirdim bilmiyorum ama harika bir eserdi harika bir başyapıttı filmi izlerken hissettiğim tüm duyguları kitap okurken de hissettim Kitabı 3-4 gün önce Bitirmeme rağmen hala hissettirdiği yoğun duyguların etkisindeyim Kitap 2. Dünya Savaşı’nın karanlık atmosferinde bir çocuğun gözünden anlatılan derin bir dostluk ve trajedi hikayesi üzerineydi Ana karakterimiz Bruno babasının yeni görevi nedeniyle Berlin’den Polonya’daki bir toplama kampının yakınına taşınıyor Oyun alanı gibi gördüğü ve çevresini keşfederken kampın dikenli tellerinin diğer tarafında Shmuel adında bir çocukla tanışıyor Aralarındaki tel örgüye rağmen gelişen dostluk saflık ve masumiyetin savaşa ve nefrete nasıl yenik düşebileceğini gözler önüne seriyor Kitap olayları Bruno’nun bakış açısından anlattığı için gerçekler okuyucuya daha sarsıcı bir şekilde yansıyor Bir çocuğun anlayamadığı ama bizim bildiğimiz detaylar hikayeyi daha etkileyici hale getiriyor Özellikle finali uzun süre hafızalardan silinmeyecek türden John Boyne’un sade ama etkileyici anlatımı sayesinde kitap bir solukta okunuyor ama bıraktığı etki uzun süre devam ediyor Hikayeyi bitirdikten sonra Bruno’nun ablası Gretel’in yaşamını anlatan Artık Hiçbir Yer Ev Değil kitabını da okumak istiyorum Olayların onun gözünden nasıl şekillendiğini görmek ilginç olacak Ve bu kitabı okumaya başladığınızda Bruno adında dokuz yaşında ki bir çocukla yolculuğa çıkacaksınız (ama bu kitap 9 yaşındakiler için değil)ver er ya da geç Bruno ile beraber bir tel örgüye varacaksınız böyle tel örgüler dünyanın dört bir yanında var umarım asla rastlamak zorunda kalmazsınız Eğer savaşın acımasızlığını bir çocuğun masumiyetiyle görmek istiyorsanız bu kitap tam size göre Unutulmaz bir hikaye arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim!