2025 2. kitabı
Sen Derviş Olamazsın Kitap 192 sayfadan oluşmaktadır. 40 farklı başlık farklı konu anlatılmış. Her konu yaklaşık 3-4 sayfada anlatılmış. Dili sade ve oldukça anlaşılır şekilde yazılmış. Sanki bir hocanın talebesine nasihat ediyormuş gibi bir hissiyat verdi. Normalde bu tarz kitapları okumayı çok sevmiyorum kısa kısa bölümlerden oluşmasından ötürü. Fakat bu hafta hem zihnen yoğun hemde sürekli yolculuk halindeydim. Bu sebeple ortam hiç farketmeksizin açıp okumak hoşuma gitti. Zihnen ve fizksel olarak yorgun olduğunuzda 'yine de okuma yapmadan günü kapatmak istemiyorum' dediğiniz zamanlar için oldukça uygun :) şunu da söylemek isterim ki son 3-4 konu en sevdiğim yerler oldu. "İnsanı en büyük değere ulaştıran yaklaşım, imanda yatar. İnançsızlık, insanı değersizleştirir, onu en dibe çeker. Tesadüflerin oyuncağı olarak dünyada bulunan ve ölümden sonra -çözüm bir şekilde- sonsuz yoklukla karşı karşıya geleceği düşünülen insana "değerli, özel bir varlık" denemez. Bu bakış açısının sonucunda insan, yaşamın küsurat varlıklarından biri olur."
Din
Sen Derviş OlamazsınMecit Ömür Öztürk · Timaş Yayınları · 0922 okunma
Kitap Okuma Okulu’nun Aralık ayı konuğu, iç dünyanın karanlık koridorlarına ince bir ışık düşüren kalemiyle tanınan Mecit Ömür Öztürk olacak. Bu ay “Sen Derviş Olamazsın” kitabı üzerine konuşacak, dervişliğin bir mertebeden çok bir hâl olduğunu; insanın kendi nefsinden geçmeden hakikate yürüyemeyeceğini birlikte düşüneceğiz. 29 Aralık akşamı gerçekleşecek bu buluşma, yalnızca kitabı konuşmanın ötesinde; içsel yolculuğumuza, arayışımıza ve kendimizi bilme çabamıza dair bir sohbet imkânı sunacak. 🗓 29 Aralık 2025 Pazartesi ⏰ 21.00 📍 Telegram: t.me/kitapokumaokulu Gönlün ve kelimelerin bu ortak yolculuğuna sizleri içtenlikle davet ediyoruz..