2025 13. kitabı
Vaktini bekleyen sözlerin açılması için dolması gereken zaman vardır. Zamana boyun eğmeyen dilin tutsaklığını,kalbin sancısı izler. Selam kitapseverler Gizem dolu bir kurgu ile geldim. Tek solukta hatta tek gece de bitireceğiniz bir kurgu. Herşey Yerebatan Sarnıcı'nda başı kesilerek öldürülen bir adamın cinayeti ile başlar. Zülal Aktan; rüyasında gördüğü cinayetin sabah uyandığında birebir gerçek olduğunu anlar. Bir anda kendini katil zanlısı olarak sorgu odasında bulur. Delil yetersizliği ile salarlar. Yerebatan Sarnıcı'nda işleyen bu cinayet geçmişle bağlantılıdır. Tabi bu durum ile Zülal 25 yıl önce aynı yerde ölen annesinin ölümünü tekrar ortaya çıkarır. Çünkü annesinin ölümüne kalp krizi deseler bile o inanmaz. Bir de kapısına bırakılan Süryanice mektup ile Cinayet Büro Amiri Başkomiser Cihangir'e bu olayı anlatır. Başta inanmasa da,ilerleyen zamanda işlenen ikinci bir cinayet ve Zülal'in yine gecesinde rüyasında görmesi ile herşey tuhaf bir hal alır. Zülal, geçmişten kalan anılar arasında çizimler, kadim sırlar ve bir adet resim ile baş başa kalır. Rüyasının bir cinayete dayanması ile gizemli bir süreç onu bekliyordur.Ölümün çevrelendiği bu Taş Duvarlar arasında cinayeti çözmek için Cihangir ile birlik olurlar. Ama kim güvenilir, kim değil bilemez. Geçmişten gelen bir adamla Zülal yine bir çıkmaza girer. Zülal'in annesi öldü mü? Yoksa bu bir cinayet mi? Medusa'nın sırrı ne? Bırakılan mektupların ardında nasıl gerçekler gizli? Hepsi ve daha fazlası bu kitap da
SilüetDerin Alya Gençel · Cadı Yayınları · 202515 okunma