Ocak 2025
Cadı Yayınları

2025 11. kitabı
Günaydın size #siluet kitabı ile geldim. Kitabın kapağını görünce bu nasıl kapak dedim. Okuyunca dedim ki bu kitaba bu kapaktan başkası olmazmış.Çok uzun bir kitap değil. Lakin heyecani son sayfaya kadar sürüyor,aksiyonu yüksek, gizemi hiç bitmiyor.En önemlisi de okurken acayip keyif veriyor. Gelelim kitabimiza.... Yerebatan sarnıcında bir cinayet işlenir. Bu cinayet öylesine bir cinayet değildir.Geçmiş ve günümüzü birbirine bagliyordur. Zülal Aktan; hayatta kimsesi olmayan,yetiştirme yurdundan çıkmış hayat mücadelesini hep tek başına vermiştir. Üniversite de akademisyen olan kızımız gece gördüğü rüyanın sabah uyandığında gerçek olduğunu görür.Cinayet mahallinde geçerken olay dikkatini çeker ve olduğu yerde fazla durur.Bu bazılarının dikkatini çektiği gibi kendisini zanlı olarak göz altında bulur.Delil yetersizliği ile serbest bırakılır. Annesinin arkeolog olması 25 yıl önce aynı yerde ölmesi ve bunun üstünün o zamanlar kapatılması Zülal 'i annesinden kalan mektup ve defterleri incelemeye iter. Bu olaydan sonra 2 cinayet daha işlenir ve Zülal onlarida rüyasında görür. Kapısına bırakılan Süryanice not 25 yıl sonra ortaya çıkan başka bir adam... Zülal ;Cinayet Şube Amiri Cihangir kapısına bırakılan notu ve annesinin nasıl öldüğünü anlatır. Anlatmasina anlattı ama arkası kesilmeyen rüyalar, işlenen cinayetler olayları farklı hale getirdi . Artık kime güveneceğini,kime inanacağini bilemez.Yaşanan olaylar ona fazla geldiği gibi adım adımda gerçeğe doğru gitmektedir.Sonu mu doğru duydunuz şaşırmaya hazır olun. İyi ki okudum #tavsiyem dır. Mutlaka okuyun diyorum.
2025 Okuma Raporları
Silüet
2025 8. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 13:20
Ruhumun ilaci kitaplar Silüet Derin Alya Gençel #Derinalyagençel #okudumbitti Size genç güzel bir yazarın kitabının yorumu ile geldim çok başka çok farklı bir kitap okudum her sayfada acaba dedim durdum biraz içimde şüphe tohumları oluştu bazıları tuttu bazılarında ise ben yanıldım soluk soluğa Mistik polisiye ve ters köşe bir hikaye sizi bekliyor kesinklikle okumalısınız gelelim konusuna Zülal üniversitede öğretmen yetimhanede büyümüş genç güzel bir kadın hayatı tek düze devam ederken bir gece kabus gibi bir rüya görür En inanılmaz olanı ise sabah uyandığında rüya gerçek olmuştur . Bir adamın başı kesilmiş, Zülal şokta ve çok korkuyor. Bir gün kapısı çalınır Cihangir Pars adında başkomiser tarafından karakola ifade çağırılır. Cihangir Pars işinde çok iyi bir polis bu cinayet dosyasını çözmeye de kararlıdır. Ayrıca Zülal ilk görüşte hoşlanmaya başlar . Bundan sonra olaylar hızla gelişir . Zülal rüyalar devam eder ama hiç birinin anlamını çözemez İşin en ilginç olanı ise Zülal gizli gelen notlar Cihangir Pars yoları sürekli kesişir hatta aralarında aşk kıvılcımları oluşur not : Daha fazla anlatmak istemiyorum spoi girer kitabımız çok kısa olmuş dilerdim ki daha uzun olaydı çok sevdim . Ama kısacık Kitapta aksiyon ,macera ,aşkı , gizem ve gerilim sonuna kadar hissetim Defterde yazanlar ne anlama geliyor? Cihangir Pars cinayetlerin fayilini bulabilcek mi ? Notları kim gönderiyor? İnfazcı kim ? #alıntı "Son dediğin belki başlangıcındır .
2025 17. kitabı
Merhaba yeni bir serüven ile geldim Kitabımız yerebatan sarnıcında işlenen bir cinayetle başlıyor kulağa sıradan gelmiş olsada olaylar hiç öyle değildir bir gece önce rüyasında bir sarnıçta cinayete tanık olan Zülal sabah uyandınğında aklı karma karmaşık düşüncelerle evden çıkar ve merakına yenilir sarnıça doğru gider hayatının şoku ile karşılaşır çünkü dün gece sarnıçta gerçekten bir cinayet işlenmiştir. Bütün günü bu sıkıntılarla düşünerek geçiren Zülal sarnıca akşamüzeri tekrar gidince 2. kez orada görülmesi şüphelerin üstüne toplanmasına neden olur ve başkomiser Cihangir Pars tarafından ifadesi alınmak üzere götürülür merkezde anlattıkları işleri iyice karıştırır. Unutmayın başkomiserim hayat iki perdeden izlenir. Görünen ve ardı. Aşağısı ve yukarısı. Ancak geriye çekilirseniz görebilirsiniz aradaki ince çizgiyi. Siz gercekcilersiniz bizler ise inananlarınız. Ve asıl hikaye başlar geçmişin sırları ölümler gizemli rüyalar konusu itibari ile gerçekten çok keyifli bir kitaptı okurken bol bol strese girdim özellikle bazı yerlerde yok artık dedim ama kitap hem çok akıcı güzel anlatımı olay örgüsü itibari ile yerinde tadında bitti yazar ile tanışma kitabım oldu iyiki okudum dedim.
2025 42. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 23:59
Kitabın sonuna doğru aklımda bir ışık yandı. Ben bu ara ne kadar çok öldürmeli kitap okudum! Gerçekten öyle. Son dönem okuduğum tüm kitaplarda bir #polisiye durumu aldı başını gidiyor. Aslında çok benlik olmamasına rağmen mantığa uygun ve gizemi bol yazılanlara hayranım. Kitap tam da benim sevdiğim tarzdaydı. İçinde bol bol merak duygusu barındırıyordu. Hani öyle bir zeka ile yazılmış ki ben katili tahmin etmeme rağmen hala diğer karakterlerden biri olabilir mi diye düşünüp durdum. Yazarımız sağ olsun resmen sayfalar boyunca kendimle çelişmeme neden oldu. Sayfa sayısı çok olmadığı için de hızlıca bitiyor kitap ki burada yazarın akıcı kalemi de devreye giriyor diyebilirim. Ancak Ben son sayfalarda her şeyin ortaya çıktığı kısımlarda biraz daha Detay okumak istedim sanırım. Yeterli miydi? Evet yeterliydi. Lakin ben aç gözlü bir okuyucuyum. Asla bu konuda doyumcu değilim. Ben kaptırdım yine anlatıyorum kendimi değil mi? Size biraz da kitabın konusundan bahsedeyim. Zülal genç ve zeki bir akademisyendir. Lakin son zamanlarda rüyalarında gördüğü cinayetlerin gerçeğe dönüşmesi ile tam bir kabusu yaşamaktadır. Aslında biraz da yaşanılacak olan cinayetlerin rüyaları habercisidir diyebiliriz. Yine bir sabah gördüğü rüyasında ki Yere batan sarnıcında işlenen cinayetten sonra kapısını cinayet büro amiri Cihangir Pars çalar. Çünkü bu cinayet yıllar önce işlenen bir cinayetle bağlantılıdır. yıllar önce öldürülen kişi Zülal'in annesidir. İkilimiz aradaki bağlantıyı ve rüyaların yardımıyla bu cinayetleri çözmeye çalışırlar. Ancak hiç de kolay olmayacaktır. Çünkü Zülal'in annesinin geçmişte sakladığı büyük bir sır ikilimizi kutsal şifrelerin olduğu mistik alanlara yönlendirmektedir. Kitabı baştan sona bitmeyen bir merak duygusu, bolca sır ve rüyaların kattığı mistik hava ile
2024 Okuma Raporları
2025 13. kitabı
Vaktini bekleyen sözlerin açılması için dolması gereken zaman vardır. Zamana boyun eğmeyen dilin tutsaklığını,kalbin sancısı izler. Selam kitapseverler Gizem dolu bir kurgu ile geldim. Tek solukta hatta tek gece de bitireceğiniz bir kurgu. Herşey Yerebatan Sarnıcı'nda başı kesilerek öldürülen bir adamın cinayeti ile başlar. Zülal Aktan; rüyasında gördüğü cinayetin sabah uyandığında birebir gerçek olduğunu anlar. Bir anda kendini katil zanlısı olarak sorgu odasında bulur. Delil yetersizliği ile salarlar. Yerebatan Sarnıcı'nda işleyen bu cinayet geçmişle bağlantılıdır. Tabi bu durum ile Zülal 25 yıl önce aynı yerde ölen annesinin ölümünü tekrar ortaya çıkarır. Çünkü annesinin ölümüne kalp krizi deseler bile o inanmaz. Bir de kapısına bırakılan Süryanice mektup ile Cinayet Büro Amiri Başkomiser Cihangir'e bu olayı anlatır. Başta inanmasa da,ilerleyen zamanda işlenen ikinci bir cinayet ve Zülal'in yine gecesinde rüyasında görmesi ile herşey tuhaf bir hal alır. Zülal, geçmişten kalan anılar arasında çizimler, kadim sırlar ve bir adet resim ile baş başa kalır. Rüyasının bir cinayete dayanması ile gizemli bir süreç onu bekliyordur.Ölümün çevrelendiği bu Taş Duvarlar arasında cinayeti çözmek için Cihangir ile birlik olurlar. Ama kim güvenilir, kim değil bilemez. Geçmişten gelen bir adamla Zülal yine bir çıkmaza girer. Zülal'in annesi öldü mü? Yoksa bu bir cinayet mi? Medusa'nın sırrı ne? Bırakılan mektupların ardında nasıl gerçekler gizli? Hepsi ve daha fazlası bu kitap da
2025 13. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2025 23:24
Kapınıza süryanice mektuplar birakilsa, Ve sizin gördüğünüz rüyalar her detayi ile ertesi günü gerçek bir şekilde karşınıza çıksa ne yapardınız? Zulal Aktan , üniversitede eğitimci. Ve bir gece rüyasında Yerebatan Sarnıcı'nda işlenmiş cinayet görüyor . Sabah gözlerini açtığında bunun bir gece önce izlediği belgeselin etkisi olduğuna kendini inandırmaya çalışıyor . Fakat içten içe gördüğü rüyanın etkisinde. Bu yüzden işe giderken Yerebatan Sarnıcı'nın önünden geçmeye karar veriyor. O sırada kalabalığı fark ediyor. Birilerine ne olduğunu sorduğunda ise aldığı cevap tüyler ürpertici oluyor. Bir gece önce Sarnıcı'n icinde bir adam öldürüldüğünü öğreniyor. Kapısına gelen ve olayi sorusturan cinayet büro amiri Cihangir Pars ,genç kadini sorguya alıyor. Olay araştırılırken oldukça ilginç bilgilere ulaşmaya başlanıyor . Bu olayın bir ucu tarihe , bir ucu Zulal'in annesine yani geçmişe dayanıyor. Sır perdesi aralanırken , tüm gerçeklerin yeri değişiyor. Artik hiçbir şey sır olarak kalmıyor. Ve en önemlisi kime güveneceğini öğreniyor insan Baştan sona akici , merak uyandırıcı bir kurgu. Tarihi ve macerayı bir arada vermiş yazar. Sonu ile güzel bir ters köşe olduk yani. Hazırlayın kahveleri çünkü güzel bir macera bekliyor sizi
2025 12. kitabı
Silüet | Derin Alya Gençel #kitapyorumu Genç bir akademisyen olan Zülâl'in hayatı gördüğü rüyalarla beraber korkutucu olmaya başlar. Gördüğü rüyalar sıradan değildir aksine hepsi gerçekleşecek olan c*nayetlerin habercisidir. Bir gece sabaha karşı gördüğü rüya da bunlardan biridir. Yerebatab Sarnıcı'nda işlenen c*nayeti rüyasında görür ve sabahında bu olay gerçekleşir. Cihangir Pars ise olayın peşine düşmüş başkomiserdir. Zülâl'in olay yerinde bekliyor olması onu gözaltına almak için bir nedendi. Ya da Zülâl'i görmesi bazı şeylerin gerçekleşmesi için bir ışıktı. Cihangir Pars, gözaltından sonra Zülâl'in kapısını çalar ve yıllar önce aynı yerde gerçekleşen bir ölüm dosyası aralanır. Bu dosya Zülâl'in annesinin ölümüyle ilgilidir. Bu kayıp aslında şimdi işlenmiş olan cinayetin çözümüne ulaştıracak bir kaynaktı. İkili c*nayet ile ilgili olabilecek her delilin peşine düşer ve yıllardır saklı olan gerçekler ortaya çıkar. Yazardan okuduğum ilk kitaptı Silüet. Özellikle sevdiğim türdendi , bir polisiye romanıydı. Öncelikle şunu demeliyim ki kitap inceydi ve bir oturuşta bitebiliyordu. Kitapta geçen her bir mekan tarihiydi ve ben ödevlerim de yeterince tarihi olay ve mekan gördüğüm için bir kaçış olarak bu kitabı seçmiştim anladığınız üzere pek kaçamadım. Sırlar,gerilim, rüyalar her biri kitaba ayrı bir hava katmıştı ama son kısımın biraz daha uzun ve detaylı olmasını isterdim. Polisiye kitaplarda katili tahmin etmek kadar zor bir şey yoktur. Silüet'te katılın kim olduğunu en başından anlamıştım ama diğer karakterlerden de şüphelenmekten kendimi alıkoyamadım. İlk defa şüphelendiğim karakterin katil çıkması beni üzmüş olabilir. Burada anlatmak istediğim çok şey olsa da çoğunuz kitabı henüz okumamış olabilir ve ben de spoiler vermek istemem. Unutmadan benden hemen sonra kitabı