Selamlar,
Fyodor Dostoyevski'den okuduğum ilk kitap olan "Beyaz Geceler"i yaklaşık bir buçuk ay önce arkadaşlarım ile birlikte okuyup sonrasında birlikte konuşmuştuk. Ve hepimiz kitabı genel anlamda beğendik, okuduğumuz iyi oldu gerçekten<3.Şimdi de, kitap hakkında düşündüklerimi buraya da yazmak istedim.
Diğerlerine nazaran daha sade yazılmış ve oldukça ince olan bu kitap genelde Dostoyevski okuyacakların ilk tercihi olduğu gibi benim de ilk tercihimdi. Sosyal medyada da sürekli hakkında videolar ve alıntılar gördüğüm için çok merak ediyordum doğrusu. Şunu söylemeliyim ki internette bir tık abartılmış olabilir ;). Kötü değil tabii ki, çok güzel bir kitap fakat bitirdikten sonra beni çok da denildiği gibi 'waow' yapmadı. Yani gidişattan o son tahmin edilebilirdi, hele de Dostoyevski hakkında az da olsa bir şeyler biliyorsanız sonunun pek de iyi bitmeyeceğini tahmin etmişsinizdir az çok. Ah Nastenka ah!!! Yaktın hepimizi...
Konusu olsun, yazım dili olsun gayet rahat okunan ve kısa sürede bitirilebilecek bir kitap. Rus edebiyatı okumaya başlayacaklar için birebir. Okuduğunuzda pişman olmayacağınız türden <3.
Beyaz GecelerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024102bin okunma