···Okunma: 12 Şubat 2025 00:00 Deniz Gezmiş'i objektif bir şekilde ele alan bir çalışma. İntikamcı güdülerle daraağacına yollanan Deniz Gezmiş ve arkadaşları ve dönem hakkında geniş bilgileri yalın bir şekilde alabiliyorsunuz. Deniz Gezmiş'i mitleştirmezseniz, hikayesinden dersler de alabilirsiniz. Benim aldığım ders:
Yazılım (teori) ne kadar kuvvetli olursa olsun, donanım (pratik) o yazılımı tam desteklemiyorsa, program ya çalışmaz ya hata verir. Büyük devrimci Atatürk, mücadelesini aşamalar halinde vererek, donanımını, iç cepheyi zaman içinde güçlendirerek, Türk devrim programını devreye sokmayı başarmış. Fakat, zaman içinde zararlı yazılımlar bilgisayara sızarak, devrim programını duraklatmış. Deniz Gezmiş ve arkadaşları Overclock (Hız aşırtma) ile devrim programına yeniden hız kazandırmak istemiş. Fakat bilgisayarın işleyişine ilişkin donanıma tam sahip olmadıklarından, giriştikleri boylarından büyük iş, kendilerini fedadan öteye gidememiş. Nasıl yüzyıl önce at sürmeyi bilmeyen devrim yapamazsa, o gün için de araba sürmeyi bilmeyen de "şehir gerillası" olamazmış zaten. Belki Deniz Gezmiş'in son mektubunda kardeşine okuyup, bilim adamı olmasını tembihlemesi de bu yüzdendir. Huzurla uyusunlar.