Dostluk ve arkadaşlık ... İnsanın güvenebileceği, en zor anlarında bile ona destek olacak birine sahip olması ne kadar da güzel bir histir Araya yıllar girse, uzun süredir görüşmemiş olmaya rağmen kaldığı yerden sorgusuz sualsiz , eleştirmeden yapıcı bir şekilde devam eden bir arkadaşlık Sahi sizin hiç böyle bir arkadaşınız var mı?
Neva ... Zor bir dönemden geçiyordur. Erkek arkadaşı, sevdiği adam hiç bir açıklama yapmadan çekip gitmiştir. Üniversite mezunu olan Neva duygusal açıdan zorlanırken bir de ALES sınavı için gireceği okulun olduğu adrese geldiğinde okulun taşındığını öğrenmiştir. Duyguları sel olup dışarıya taşarken hiç tanımadığı bir kadın ona evini açmış ve iyi gelmiştir. Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Bu karşılaşmanın bir tesadüf olmadığını da kitabın ilerleyen sayfalarında okudum.
Neva toparlanmak için uzaklaşmak ister. Yıllardır görmediği üniversiteden arkadaşının yanına Muğla'ya gider. Arkadaşının da sıkıntıları vardır aslında. Bu iki dost el ele vererek birbirlerine iyi gelirler. Yeni bir başlangıç ikisine iyi gelecektir...
Kahvenizin yanında eşlik edecek bu kitap eminim sizde de iyi gelecek ve umut verecektir. Atalarımız boşuna gün doğmadan neler doğar dememişler. Zor dönemlerden geçiyoruz, özellikle gençler için daha da zor. Ancak yıkılmadan devam etmek ve birbirimize destek olmak çok önemli.