2025 10. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2025 20:49
Mümin Sekman'ın "Ataleti Yenmek" adlı kitabı, bireylerin içsel tembellik ve erteleme eğilimleriyle başa çıkmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir kişisel gelişim eseridir. Kitap, atalet kavramını derinlemesine analiz ederek, bu durumun nedenlerini ve üstesinden gelme stratejilerini okuyuculara sunar. Atalet, bir kişinin yapması gereken işleri bilmesine, bu işleri yapmanın faydalarının farkında olmasına rağmen, harekete geçememe durumudur. Sekman, bu durumu "isteğin iktidarsızlığı" olarak tanımlar ve ataletin belirtilerini yavaşlık, isteksizlik, tembellik, erteleme ve kayıtsızlık gibi özelliklerle açıklar. Kitap, ataletin farklı türlerini ve bu durumla başa çıkma yöntemlerini ele alır. Okuyuculara, ataletli ruh halinden kurtulmaları için pratik öneriler sunar ve iç disiplin ile motivasyonun önemini vurgular. Ayrıca, ailede, işyerinde ve okulda ataletle mücadeleye dair örnekler de içerir. Okuyucu yorumlarına bakıldığında, kitabın motive edici ve akıcı bir üslupla yazıldığı belirtilmektedir. Bazı okuyucular, kitabın tekrarlara yer verdiğini düşünse de, genel olarak pratiğe dökülebilecek faydalı bilgiler sunduğu ifade edilmektedir. Eğer siz de yapmanız gereken işleri sürekli erteliyor ve harekete geçmekte zorlanıyorsanız, "Ataleti Yenmek" kitabı, bu konuda farkındalık kazanmanıza ve gerekli adımları atmanıza yardımcı olabilir. Yapay Zekâ chatGPT KK
Ataleti YenmekMümin Sekman · Alfa Basım Yayım Dağıtım · 20242,954 okunma