Muhteşemdiiii! Kitaba başlamam ve bitirmem bir oldu. Geçmişin sır perdelerini aralarken sayfaların arasında kendinizi kaybediyorsunuz.
Aile dramı ve gizemle harmanlanmış gotik havası olan harika bir kitap. Bitkiler ve koruyucu güçlerini okumakta ayrı bir hava katmıştı. Günümüzü okurken bir taraftan geçmişi de okuyoruz.
Elizabeth döneminden kalma bir malikanede elli beş yıl boyunca yaşayan Francine Thwaite herkesin aksine asla yalnız bir kadın değildi. Malikanenin kendine özgü hayaletleri vardı ve bu Francine için asla bir sorun olmamıştı. Hepsi zararsız ve onların arkadaşlığını yaşayanlara tercih ediyordu. Bir zamanlar ailesiyle yaşadığı bu evde odalar sesler doluydu, geçmişte kalan yankılanan anılarla ama artık hayalet olan Bree ve kendisi vardı. Bree kendisini bildi bileli bu evdeydi. Kim olduğunu bilmiyor ama en yakın arkadaşıydı sadece varlığını hissedebildiği bir arkadaş. Bitkilerle arası çok iyi olan Francine gününün çoğunu bahçesiyle ilgilenerek ve ailesinin tarihini okuyarak geçirir. Francine, nadiren evden çıkan birisidir. Genelde alışveriş için ve vefat eden annesinin yakın arkadaşını ziyaret etmek için çıkar.
Bir gün kız kardeşi Madeline’in malikaneye gelmesi ile birlikte işler sarpa sarmıştı. Aile tarihlerinin karanlık sırları olduğunu öğrenmişti. Annelerinin onlara söylediği gibi sadece üç kişi değillerdi. Dört kız kardeşleri ve bir erkek kardeşleri daha vardı. Sorun şu ki Francine çocukluk döneminin belli bir bölümünü hatırlamıyordu peki neden hatırlamıyordu ? Hafızasında silinmez bir şekilde yer etmesi gerekirken ama hiçbir şey yoktu. Madeline’in varsayımları ve elinde olan belgeler onu geçmişi araştırmaya itiyordu. Hiç tanımadığı kız kardeşleri ve sonsuza dek bebek kalacak erkek kardeşi. Kayıp ve unutulmuş bir aile. Geçmişi ile öğrendiği gerçek ile kendisini bildi bileli hayatında olan hayaletleri de onu terk etmiş gibiydi. Kardeşlerinin kayıp olduğu geceyi ve daha fazlasını öğrenmek istiyorsa hayaletleri yerine insani olasılıklara başvurması gerekiyordu. Kardeşi Madeline ile araştırmalara odaklanırken evin havası da değişmişti artık ev gibi gelmiyordu sanki kötü bir ruh musallat olmuştu peki neydi ve kimdi? Varlığını öğrendiği kardeşleri kayıp mı yoksa öldürülmüşler miydi ? Geçmişte neler olmuştu ?