2025 11. kitabı
Günaydın size #siluet kitabı ile geldim. Kitabın kapağını görünce bu nasıl kapak dedim. Okuyunca dedim ki bu kitaba bu kapaktan başkası olmazmış.Çok uzun bir kitap değil. Lakin heyecani son sayfaya kadar sürüyor,aksiyonu yüksek, gizemi hiç bitmiyor.En önemlisi de okurken acayip keyif veriyor. Gelelim kitabimiza.... Yerebatan sarnıcında bir cinayet işlenir. Bu cinayet öylesine bir cinayet değildir.Geçmiş ve günümüzü birbirine bagliyordur. Zülal Aktan; hayatta kimsesi olmayan,yetiştirme yurdundan çıkmış hayat mücadelesini hep tek başına vermiştir. Üniversite de akademisyen olan kızımız gece gördüğü rüyanın sabah uyandığında gerçek olduğunu görür.Cinayet mahallinde geçerken olay dikkatini çeker ve olduğu yerde fazla durur.Bu bazılarının dikkatini çektiği gibi kendisini zanlı olarak göz altında bulur.Delil yetersizliği ile serbest bırakılır. Annesinin arkeolog olması 25 yıl önce aynı yerde ölmesi ve bunun üstünün o zamanlar kapatılması Zülal 'i annesinden kalan mektup ve defterleri incelemeye iter. Bu olaydan sonra 2 cinayet daha işlenir ve Zülal onlarida rüyasında görür. Kapısına bırakılan Süryanice not 25 yıl sonra ortaya çıkan başka bir adam... Zülal ;Cinayet Şube Amiri Cihangir kapısına bırakılan notu ve annesinin nasıl öldüğünü anlatır. Anlatmasina anlattı ama arkası kesilmeyen rüyalar, işlenen cinayetler olayları farklı hale getirdi . Artık kime güveneceğini,kime inanacağini bilemez.Yaşanan olaylar ona fazla geldiği gibi adım adımda gerçeğe doğru gitmektedir.Sonu mu doğru duydunuz şaşırmaya hazır olun. İyi ki okudum #tavsiyem dır. Mutlaka okuyun diyorum.
2025 Okuma Raporları
SilüetDerin Alya Gençel · Cadı Yayınları · 202515 okunma