Puan vermedi·180 syf.····Okunma: 12 Şubat 2025 00:00 İlk defa bu şekilde yazılmış bir kitap okudum. Kitaba başlamadan önce çok heyecanlıydım. Başladıktan sonra bir durdum ve anlam vermeye çalıştım. Önceden okuduğum hiçbir kitaba benzemediği için de şaşırıp ön yargıyla doldum. Sinirlenip vakit kaybı olduğunu düşünmeye başladım. Aynı zamanda çok merak da ettirdi kendini. Okumaya devam ettikçe iyice içine daldım. Bu kitabı okumadım, izledim. Uzun süredir bir kitabı böyle izlememiştim. İçten içe hoşuma gitmeye başladı devam ettikçe. Kitabı bitirdiğimde düşüncelere daldım. Kendi hayatımı gözden geçirdim. Gecelerimi düşündüm.
İkili duygular içinde okuyup bitirdiğim nadir kitaplardan olduğu için ayrı bir yeri olacak. Dikkatimi çeken şeylerden birisi her şeyin markasını söylemesiydi. Bu marka söyleme olayı beni rahatsız etti. Fakat kitabı bitirip bir kenara koyduğumda önemsiz detaylar haline geldiler. Çünkü markaların niye öyle her yere yazıldığını düşünüp rahatsız olmaktan çok kitabın kendisini düşünmeye ve kendi içime, kendi uykularıma dönmeye başladım.
"Bilinci bir şekilde uyanmaya direniyor sanki. Oradaki gerçek dünyayı görmezden gelip, gizemli karanlığın içinde sonsuz uykusuna devam etmek istiyor gibi. Buna karşın, bedeni kararlı, uyanmak istiyor. Gerçek gün ışığı istiyor."