Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 13 Şubat 2025 13:00 Uzun zamandır merak edip okumak istediğim bir yazardı Fournier yazarın okudugum ilk kitabıda Tek yalniz ben değilim oldu
Kitaba gelecek olursan tek başına yaşayan bir yaşlınin yalnızılık üzerine melankolik, hüzünlü vurucu sözleri üzerine bir kara mizah.
Panjurlari sürekli kapalı komşularına kafayı takmış, yalnızlıktan sıkılınca belediyeden kendisine sohbet etmesi için görevli isteyen yer yer eşine, annesine ölen kedisine özlemini dile getiren deli saçması bir adam Fournier. "Herkes beni terketti" diyorken bile bir hüzün kadar bunu kabullenmişligiylede sizi mutlu edebiliyor yazar ve şöyle bir soru soruyor.
Yalnızlık zor mudur? ve cevabını veriyor sonra
Başkaları olmadan yaşamak zor, başkalarıyla birlikte yaşamak da zor. Yaşamak hep zor.Sessizliği severken bir gevezeyle yaşamak, köy hayatını severken şehir hayatını seven biriyle yaşamak, gündüzü severken geceyi seven biriyle yaşamak.
Yaşamın içindeki tezatliklar kadar kendi icinde de yaşıyor tezatliklari benimde çokça kapıldığım bir duygudur bu.
Yalnızlığınızi sevdiyseniz okumaktan keyif alacağınız bir anlati bu kitap, ben sevdim