Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 14 Şubat 2025 16:22 Mihrican Fırtınası; 1-Eylülün hemen başında koparken yazın bittiğini haber veren, çok güçlü ve günlerce süren fırtınanın adı.
2-Yaşama,sanata edebiyata dair denemeleriyle Nazan Bekiroğlu'nun kaleme aldığı, iyi ki yazdığı, kitabın adı.
Emeklilik günlerinde, hissettiklerini kaleme aldığı yazılarla başlıyor. Daha kendinden olanı vermiş, onu çok seven okuyucusuna.
İlerleyen sayfalarda hayatın içinden kesitlerle devam ediyor. Halime,fikrime bulamadığım kelimeleri önüme koyarak, her zaman olduğu gibi hislere tercüme cümleleriyle.
Kitabın son bölümlerinde,Bizim Yunus'u, Fasîh Dede ve Kedilerin'i, Gizli Mabedi, 3 Palto'yu anlatırken, İkaros'un düşüşünde, Colosseum irkiltisinde(ki o irkilti bizi titretmistir Kehribar Geçidi 'nde) , Dostoyevski ve Tolstoy incelemesinde akademisyen Nazan Bekiroğlu. Hiç öğrencisi olamayanlara armağan gibi. Anna'yı,onun aşkını, acısını, akıbetini dersinde dinleyemeyenlere armağan.
Kitabın fısıldadığı, Nazan Bekiroğlu'nun roman, hikâye, mesnevi kahramanlarından helallik istediği yüzleşme anını okurken, hepsine özlemim arttı. Yeniden buluşmalı, hepsiyle tek tek.