2025 1. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2025 00:00
Ay Düşerken Sanki ülkenin ortasında bir kara delik açılmış, herkesin bir parçasını içine çekmiş gibi herkes bir şeylerini yitiriyordu.. Bu cümle sanki kitabın özeti gibi. Ay Düşerken beni üzen kitaplardan biriydi.. Bir annenin savaştan, Taliban’dan evlatlarıyla birlikte kaçışının, umudun, özgürlüğün hikâyesi bu aslında. Baş karakterimiz ise Fereiba.. Fereiba hayata gözlerini açtığında annesi bu dünyaya vedâ ediyor. Annesiz ve hatta üvey anne ile yaşamak ne kadar zorsa, tümünü yaşıyor.. Büyüyüp güzel bir kadın olduğunda evlenip mutlu bir yuva kuruyor.. Asıl öykümüz ise işte burdan sonra başlıyor. Fereiba, çocukları ve eşinin Afganistan savaşından sonra neler yaşadığını, büyük bir merakla ve sabırsızlıkla okuyoruz.. Yazarın anlatımı öyle güzel ki ne yazsa okurun gerçekten. Öyle akıcı, öyle yalın bir anlatımı var ki hiç sıkılmadan okudum kitabı. Bence kitabın devamı bile olmalı. Çünkü yarım kalmış hissettim en sonunda. Belki yazar bizim gidişatı tahmin etmemizi istemiş olabilir, yâhut belki de bir sürpriz yapar ve devam kitabı da gelebilir diye de düşünmüyor değilim Sizden istediğim, bu kitaba lütfen şans verin. Çok seveceksiniz. Yazarın diğer kitaplarına da göz atmayı unutmayın, hepsi çok güzel
Ay DüşerkenNadia Hashimi · Arkadya Yayınları · 2024522 okunma