2025 6. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2025 23:52
Beni tanıyanlar genelde popüler kitap okumayı sevmediğimi bilirler. Ancak bazı yazarlar vardır, ne yazsa okurum dersiniz. İşte Tarık Tufan da benim için öyle. İlk olarak Şanzelize Düğün Salonu ile tanıdım kendisini. Tabii meşhur olduktan çok sonra. Yavaş yavaş da diğer kitapları geldi sırasıyla. Instagram'da yeni kitabının çıkacağını duyunca heyecanlandım ve bu kitabı mutlaka bir okuma grubu ile kutlamalıyız diye düşündüm. Böylelikle uzun zamandır ertelediğim okuma grubum da böylelikle oluşmuş oldu. Gelelim kitaba... Kitap iki anlatıcı ağzından anlatılıyor. Bu iki anlatıcı başta çok kopuk gibi görünse de kitabın sonuna doğru işler değişiyor. Rami Kütüphanesi'nde yazar, kahramanları kimin sesiyle okuyorsunuz, diye sormuştu. Ben de içimden Halide'nin demiştim. Aslında Halide kurgusal bir karakter ama ben ona o kadar inandım ki o bana sesini duyurdu. Bütün kitabı Halide'nin sesiyle okudum. Derviş Ali de program aralarında giren dış ses misali arada gelip hikayesini anlattı. Çok sürükleyici bir hikayeydi. Bakmayın 1000Kitap'ta 15 günde okuduğum yazıyor. Ancak okumaya kıyamadım, bitsin istemedim. Biraz da tahlil için not alarak, yazı yazarak okudum. Aslında bir başlarsanız iki günde çok rahatlıkla bitirirsiniz. Siz de benim gibi popüler yazar/kitap sınırlamasına girmeyin ve Tarık Tufan'la henüz tanışmadıysanız bu kitaba şans verin.
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,3bin okunma