2023 12. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2023 15:09
Öncelikle şunu söyleyerek başlamak istiyorum, kitabın son sayfalarına yani yazarın notuna gelene kadar tüm hikayeyi gerçek sandım o kadar gerçekçiydi yani Bir süredir kitaplığımda bekleyen bir kitaptı ama neden bekletmişim diye üzüldüm kitap bitince. Çok akıcı ve gerçekçi bir kitaptı. 1880’li yıllardaki olayı anlatan kitabımızda, kahramanlarımız ; Friedrich Nietzche, o zamanların en ünlü doktorlarından Dr. Breuer, Nietzche’nin gizli ve büyük aşkı Salòme ve Breuer’n arkadaşı Freud :) Hastalık tanısı koymada uzman olan Dr. Breuer, birgün hiç tanımadığı birinden bir mektup alır. Mektupta alman felsefesinin geleceği olarak adlandırılan birinin hasta olduğundan bahsedilir. Breuer, mektubun sahibi Salòme isimli nefes kesici güzellikte ve hayran bırakacak özgüvene sahip bir kadınla buluşur. Ve farkına varmadan, tedaviye yanaşmayan bir hastayı tedavi etmeyi üstlenir. Dr. Breuer, hastalığın ne olduğu ve nasıl tedavi edileceğini bilmemekle birlikte biranda kendini hasta koltuğunda bulur. Tedaviyi üstlenen hastamız Nietzche’dir. Tam bir ümitsizlik örneği bir kitap. Ve insanın ümitsizliğine yalnızca kendisinin ümit olabileceği gerçeği anlatılmış. Kitap su gibi akıp gidiyor. Kesinlikle okunmalı
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,9bin okunma