İnceleme: Hem Türkçe hem Azerbaycanca
2025 2. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2025 20:30
Bir kitabın sonuna daha gəldik, Yazıçının oxuduğum 4-cü əsəridi. "Kürk Mantolu Madonna", "Kuyucaklı Yusuf" və "Sırça Köşk" əsərlərini oxumuşam, Sırça köşkdən başqa digər ikisini çox bəyənmişdim, məni çox təsirləndirmişdilər ama "Sırça Köşk" əsəri mənə görə axıcı deyildi və yarıda qoymaq məcburiyyətində qaldım. Keçək əsas məsələyə: Həyatımızda etdiyimiz bir çox xətanı, səhvi digər insanlar kimi şeytanla əlaqələndiririk, sanki onun boynuna atırıq, bəlkə də bu xətalar bizim iradəsizliyimizdən, tənbəlliyimizdən irəli gəlir. Məncə hər ikisinində bizə təsiri var. Eyni zamanda kitabda sevginin hər zaman hər şeyə yaxşı gəlmədiyinə, həyatın enişli-yoxuşlu olduğuna, sevmək və sevilməkdən ziyadə başa düşülmək ehtiyacının mövcudluğu da nəzərə çarpır. Mənə görə çox maraqlı bir kitab idi. Oxumağınızı tövsiyə edirəm Bir kitabın daha sonuna geldik. Yazarın okuduğum dördüncü eseri oldu. Daha önce Kürk Mantolu Madonna, Kuyucaklı Yusuf ve Sırça Köşk eserlerini okudum. Sırça Köşk dışında diğer ikisini çok beğenmiştim ve beni derinden etkilemişlerdi. Ama Sırça Köşk bana akıcı gelmedi ve yarım bırakmak zorunda kaldım. Gelelim asıl meseleye: Hayatımızda yaptığımız birçok hatayı ve yanlışı diğer insanlar gibi biz de şeytanla ilişkilendiriyoruz, sanki sorumluluğu onun üzerine atıyoruz. Oysa bu hatalar belki de bizim iradesizliğimizden ve tembelliğimizden kaynaklanıyor. Bence ikisinin de üzerimizde etkisi var. Aynı zamanda kitapta sevginin her zaman her şeye iyi gelmediği, hayatın inişli çıkışlı olduğu ve sevmek-sevilmekten çok anlaşılmaya ihtiyaç duyduğumuz fikri de vurgulanıyor. Bana göre çok mükemmel bir kitaptı. Okumanızı tavsiye ederim
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019208,7bin okunma