2025 4. kitabı
Yazarla tanıştığım ve buna inanılmaz memnun olduğum bir kitap.Kimliğini açıklamamış olması da merak konusu. O kadar akıcı ve etkileyici bir dille yazılmış ki rüyamda kitabın içindeydim :)) Zaten okurken de elimden bırakamadım. Anneliğin kadında yaşattığı hisler, değişimler, dönüşümler, hatalar, dersler oldukça içten işlenmiş üzerine düşündürten cinstendi. Filmi de varmış ilk fırsatta ona da bakıcam umarım güzel işlenmiştir Spoiler_ Leda'yla empati yapmaya çalışmak, onu anlamaya çalışmak da hoştu çünkü belki de benim yapmayacağımı düşündüğüm şeyleri ya da toplumun ayıpladığı şeyleri yapan kişinin ağzından onları okumak, hissetmek, anlamaya çalışmak insan olmanın gerekliliği diye düşünüyorum. Kendimize benzeyen insanlarla anlaşmak, empati yapabilmek, iletişim kurabilmek, sakin kalmak zor değildir zaten.Olay sana en uç noktalarda olan insanı da anlayabiliyor musun sorusundadır, bana kalırsa gereklidir de hem kişinin kendi gelişimi hem de toplumu daha yaşanılabilir kılmak için. Leda'nın Lucilla'ya duyduğu sinir ve Lucilla ile Leda'nın kocasının aşk yaşaması gerçekten can yakıcıydı. Bir de kızlarını terk ettiği süreci, mektup yazdığı dönemi ve sonrasını Marta ve Bianca'nın ağzından okumak da isterdim. Leda'nın Brenda'yı kendine rol model alması gibi Nina'nın da Leda'yı alması, sondaki gerçeği açıklayış sahnesinde Nina'nın tepkisinin gerçekliği ve Leda'nın bebeği çalması bebekle olan anıları, kızlarıyla olan küçüklük anıları da üzerine oldukça konuşabileceğim şeyler gerçekten. Bir de Leda öldü mü anlayamadım ama o kısım biraz fazla geldi bana Tekrar okumak istediğim türden bir kitap oldu
Karanlık KızElena Ferrante · Everest Yayınları · 20231,387 okunma