MELEK KATİLİ İŞ BAŞINDA
2025 7. kitabı
Sade, akıcı, anlaşılır ve ara ara da esprili bir dilin hakim olduğu Firiştegân'ı sevdim. Konusu: 25 yıl önce adına Melek Katili denen bir katil, 4 hamile kadının karınlarındaki bebeklerini söküp bir daha anne olamayacak kadar büyük hasarlar bırakıp ortadan kaybolmuştur. Yıllar sonra aynı şekilde hamile kadınlara saldırıların başlamasıyla korku yeniden başlar. Emekli polis Alim Gündoğan, son beş yıldır bir gündüz kuşağı programında gizemli olayları çözmesiyle ünlü bir program izleyicisiyken, bir anda kendini rakip programın kadrosunda bulur ve programın formatı gereği esrarengiz bebek katilinin peşine düşer. Art arda ortaya çıkan sırlar bütün ekibi bazen çok zor durumlarda bıraksa da bıkıp usanmadan genç kadınların yüreğine korku salan katili yakalamak için uğraşırlar. Fakat bu, zannettikleri kadar kolay değildir. Alim Gündoğan, tecrübelerinden yararlanıp bu vakayı çözebilecek midir? Yoksa şöhretin büyüsüne kapılıp ipuçlarını göz ardı mı edecektir? Katil yıllar sonra neden yine cinayetlerine başlamıştır? Hamileliğin ilk haftalarında, kadınların karınlarından bebeklerini çalmasının altında yatan sır nedir? Yanıtlar Firiştegân romanında. Gökçe İspi Turan Firiştegân
FiriştegânGökçe İspi Turan · The Roman Yayınları · 2020123 okunma