Bir polisiye romanıyla karşı karşıyayım.
Öncelikle bu kitabı okumak beni çok heyecanlandırdı. Çünkü okuduklarım sonunu tahmin etmeme engel olacak kadar beni etkiliyordu. Polisiye romanı denince önerebileceğim türden, sağlam bir yapıt, heyecan verici ve etkileyici bir kitap.
Tabii eğer polisiye seviyorsanız.
Korkuyu, gerilimi, kuşkuyu aynı anda yaşayabileceğiniz ve hatta tek solukta okuyabileceğiniz bir kitap.
Bir şans verin derim. İyi okumalar, kitapla kalın.
Kapağı dikkatimi çekince almıştım kitabı. Polisiye seven biri olarak beğendiğim bir kitap oldu. Kadınların yaşadığı bir çok soruna değinilmesi de beni etkilemiş olabilir. Hikayede bazı eksik noktalar vardı ki bunu yazarın bilerek böyle yapmış olduğu aşikar ama o noktalarla ilgili de yazarın neler düşündüğünü merak ettim açıkçası. Kısacası genel olarak kurguyu, yazarın dilini beğendim.
Firiştegân polisiye okurunun seveceği bir kitap. Hatırladığım kadarıyla 2019 Polisiye Yazarları Birliği'nden de ödül almıştı.
Ben de bir polisiye okuru olarak kitabı sevdim, özgün ve ilgi çekici bir konusu ve yine hayli özgün karakterleri var. Özellikle Emekli Başkomser olan baş karakterimizi ne kadar sevsem de yazarımızın sanırım ilk olarak Kanlakarışık öykü seçkisinde yer alan öyküsünde yarattığı karakter orada daha güzel yazılmış gibi gelmişti bana, belki de öykünün dinamiğiyle alakalı bir durumdur bu.
Firiştegân'ın sadece sonu bana yeterli gelmedi, daha ters köşe bir son bu kitabı arşa çıkarabilecekken Gökçe Hanım hikayeyi potansiyelinden daha aşağıda bir noktada sonlandırmış diyebilirim, tabii bu benim şahsi yorumum. 8/10
FiriştegânGökçe İspi Turan · The Roman Yayınları · 2020123 okunma
Arka Sokaklar ve Müge Anlı izlemekten hoşlanıyorsanız beğenebileceğiniz bir kitap. Kötü değil ama beni pek kendine çekmedi. 200 sayfayı biraz zor bitirdim.
Firiştegân
20.02.2021
Ortalama iki aylık hamile olan kadınların bebeklerini düşürmelerine sebep olan bir katil.
Dosyasını çeyrek asır sonra raftan indirmek zorunda kalan emekli bir polis.
Kadınların neden sustuklarını, asıl suçluların kimler olduklarını gösteren gerçekler.
Oldukça sürükleyici ve şaşırtıcı bir son. Tek nüans kitap ortasında katilin mesleğini tahmin edebilmem oldu. Bakalım siz ne zaman farkedebileceksiniz?
Firistegân : Melekler ( Farsça)
Yazım hataları: 64-77-120-153-199.Syf.
FiriştegânGökçe İspi Turan · The Roman Yayınları · 2020123 okunma
Polisiye severlerin çerezlik olarak okuyacağı ama çok da keyif alacağı bir kitap. Ben kesinlikle beğendim ve tavsiye de ederim. Sadece sonu biraz aceleye gelmiş gibi hissettirdi. Kitabın tamamı o kadar dolu doluydu ki sonu belki de o yüzden tatmin etmedi. Yine de okunmaya değer.
Apartman girişinde saldırıyı anlıyorum da kloroformla bayiltilan kadınlara serum takip ilaç verip sonra da yine aynı apartmanin girisinde kurtaj yapmak hangi akla sığıyor? Bütün bu işlemler sırasında hafif baygın kadınlar asla ayilmiyorlar, hiç kimse o apartmandan içeri girmiyor vs vs. Sonuna geliyorsunuz sebebi de yok, bazi insanlar kötü doğarmış canım işte. Bunları sorgulamak amerikan dizilerinde olurmuş falan. Hatalarla dolu bir kitap.Zaman kaybı derim.
FiriştegânGökçe İspi Turan · The Roman Yayınları · 2020123 okunma
Onlar, henüz 8-9 haftalık hamileyken bebekleri rahimlerinden sökülüp alınan ve bir daha bebek sahibi olma şansları kalmayan kadınlar… 25 yıl önce Melek Katilinin bıraktığı izler yüzünden analığını, umudunu, yaşama sevincini kaybeden kadınlar…
Ve 25 yıl sonra katilin geri dönmesiyle korku yeniden başlar.
Firişteğan melek demekmiş, yeni bir kelime öğrendim:)
Yazarın anlatımı akıcı, sade. Kurgusu güzeldi okuyabilirsiniz.
FiriştegânGökçe İspi Turan · The Roman Yayınları · 2020123 okunma
Okurken Müge Anlı’nın programı zihninizde canlanacak sanki stüdyoda katili arar gibi konuya dahil olacaksanız
Emekli polis Alim Bey 25 yıl önce işlenen hamile kadınların bebeklerini söküp alan bir katilin ,yeniden gündeme gelmesiyle danışanı olduğu TV programında caniyi tekrar aramasını okuyoruz.
İlginç konusuyla akıcı diliyle bir solukta merakla okuyacağınız Melek Katili’nin kim olduğunu son sayfalarına kadar arayacağınız keyifli bir kitap
FiriştegânGökçe İspi Turan · The Roman Yayınları · 2020123 okunma
Yazarın yazım dili oldukça iyiydi. Polisiye roman sevenlere kesinlikle tavsiye ederim.
(Birde lütfen Hamile ve Hamilelik düşünen kadinlar okumasin etkileyebilir.)
Heyecanlı ve aksiyon doluydu. Özellikle konusu iyiydi. Bazen Müge Anlı yi izliyormuş gibi oldum.
Alim bey , Merve ,Mikail,Yasin ve hala arasinda geçiyor . Konusu hamileleri hedef alan bir bebek katilini anlatıyor ve 25 yıl.sinra tekrar bu katil ortaya çıkıyor. Olaylar olunca eski polis kayıtları teker teker açığa çıkıyor. Katil hiç beklemedigim birisi çıkmıştı. Konusu farklı ve okurken yok artık dediğin sahneleri vardı. Kesinlikle okunmaya değer bir kitaptı ...
FiriştegânGökçe İspi Turan · The Roman Yayınları · 2020123 okunma
Gökçe İspi Turan, Bilgi Üniversitesi'nde "Film-TV" okudu, ardından aynı okulda Cultural Studies Master programına devam etti. Çeşitli yayın organlarında film eleştirileri yazmaya başladı. İletişim danışmanlığı yaptı, reklam metinleri ve "Özel Projeler Müdürü" olarak birçok radyo ve televizyona reklam projeleri yazdı. Sinema, Altyazı, Psikeart, Memlekent dergileri başta olmak üzere çeşitli dergilerde ve Gazeteport.com, 2Kadin.com, hayatadokun.net gibi web sayfalarında, kendi özel köşesinde film analizleri yazdı ve editörlük görevi üstlendi.
Türk Sinemasında Yeni Yönelimler ve Giambattista Vico ve Yeni Bilim'in Temel Kavramları adlı kitaplarda makaleleri yer alan Gökçe İspi Turan, Arabada Kim Var? adlı romanıyla ilk kez okur karşısına çıktı.