Müthiş bir gerilim romanı
2025 12. kitabı
Erol Çelik'in kalemiyle CELLATLAR KAHVESİ adlı romanıyla tanışmıştım. Muhteşem bir romandı. AĞLATAN romanıyla yine beni şaşırtmadı ve daha ilk sayfadan beni etkisi altına aldı. Gazeteci Mehmet Damlacı, bir haberin peşinden gitmek için Nevşehir'e gönderilir. İzinli olduğu halde bu görevi kabul eder ve istemeyerek de olsa yola koyulur. Uzun süren yolculuk, yorgunluk ve gecenin karanlığı yolunu kaybetmesine sebep olur. Nevşehir yolunu bulmaya çalışırken girdiği sapa yollar onu Çoraklı köyüne getirir. Burası çok tuhaf bir köydür ve sakinleri de en az köy kadar ve gerçek olamayacak kadar tuhaf insanlardır. Köy, kurak çorak topraklar üzerinde olduğu halde tam ortasında tüm ihtişamıyla bir deniz feneri yükselmektedir. Orası, dokunduğu herkesi ağlatan, ardından da onu kendine esir eden yaşlı bir kadın tarafından korunan, lanetli bir fenerdir. Köylü o kadına Cadı der ve ondan korkmayan fakat onun esiri olmak için de can atmayan bir kişi bile yoktur. Fenerin bekçisi olmayı kendisi seçmese de onu canı pahasına korumaya ant içmiş cadının lanetinden nasibini alanların bir bir öldüğü köyde, herşey göründüğü gibi midir? Yoksa "HER ŞEY GERÇEK OLMASINI İSTEDİĞİN ŞEYLE mi İLGİLİDİR?" Mehmet Damlacı, tuhaf köyün sabun kokan kızı Ceylan'a bir görüşte tutulur ve onu içinde bulunduğu zorluktan kurtarmak için elinden geleni yapma sözü verir. Güzeller güzeli Ceylan'ın korktuğu nedir? Neden buralardan kaçmak istemektedir? Çoraklı ahalisine yakışmayacak kadar güzel olan bu kızın sırrı nedir? Mehmet Damlacı bu sırrı taşıyacak kadar güçlü müdür? Fenerin ışığı sönerse ne olur? Gazeteci için, bir günde şahit olduğu olaylardan sonra bu, peşini bırakamayacağı, muhteşem bir haber fırsatıdır. "FENERİN IŞIĞI SÖNDÜĞÜNDE KÖYÜ LANET SARAR" diyerek, kaderine boyun eğen köylüyü, fenerden de uyduruk hikayesinden de cadı, deyip karşısında tir tir titredikleri kadından da kurtaracağına inanır. Bunu başarmak için gerekirse cadıyı öldürmeye bile razıdır. Oysa köylüye göre bu imkânsızdır çünkü "BİR CADI ÖLÜR, YENİ BİR CADI DOĞAR, BUNU HİÇ KİMSE ENGELLEYEMEZ"  Erol Çelik aplatan Ağlatan
AğlatanErol Çelik · Avrupa Yakası Yayınları · 201419 okunma