2025 30. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2025 14:50
Kavim - Ahmet Ümit Başkomiser Nevzat ve Ali sorgu odasında polis memuru Nazmi'yi eşini ve iki yaşındaki kızını öldürme suçundan sorguluyor. O sırada Midyatlı Yusuf Akdağ'ın öldürülmesi üzerine inceleme yapmak için evine gidiyorlar. Yusuf Akdağ; iki kere bıçaklanmış ve başucunda kutsal kitap Kitabı Mukadded ve kenarında maktulün kanıyla yazılmış "Mor Gabriel" yazısı bulunuyor. Araştırmalar yapıldıktan sonra isin icine Nusayri kültürü,Süryanilik, Hristiyanlık, Rumlar, Kürtler ve mezhepler giriyor, bunlar hakkında kişiler üzerinden bilgiler veriliyor. Mor Gabriel yazısının Süryani azizi olduğu ortaya çıkıyor. Başkomiser Nevzat ve ekibi birçok kavim hakkında bilgi öğrenirken Mardin'den İstanbul'a uzanan bir serüven bizi karşılıyor. Türk polisiye yazarlarından başı çeken Ahmet Ümit kalemi; kurgusuyla ve farklı konuları bu kadar derinlemesine ama sıkmadan anlatmasiyla benden tam not alıyor. Ülkemizin batısıyla ve dogusuyla dini, kültür ve gelenekleri, siyasi yapısı kurguyla okuyucuya aktarılıyor. Her kitabi çok satanlarda olan yazar bunu kalemini konuşturarak bir kez daha gösteriyor.
KavimAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201920,7bin okunma