2025 11. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2025 15:49
BA-YIL-DIMMMM !!!! Kitabımızın evrenininde insanlık gelişmiş ve ölüm artık yok. Fakat dünya nüfusunu stabil tutabilmek için Tırpanlar var, insanları öldürüyorlar ve bunu tüm dünya kabullenmiş halde, hatta yüce bir görev olarak görülüyor. Tırpanlar kendilere çıraklar alıp onları tırpan olması için eğitiyor. Hikayemizde çırak olarak aynı Tırpan tarafından seçilen Rowan ve Citra ile başlıyor ve olaylar gelişiyor. Hikayenin konsepti yeterince özgün. Evet ölümün fethedilmesi fikrini ilk kez bir romanda görmüyoruz. İnsanlığın en büyük fantazisi bu. Ölüm yok olsa ne olurdu? Ama kitabın bunu ele alış şekli bence çok orijinal. Kurgu çok akıcı. Hem dünyayı tanımaya hem olaylara hem de karakterlere yeterince zaman ayrılmış. Hiç bir sıkıcı sayfası yoktu bence. Karakterleri çok sevdim. İki ana karakterinde evrilme ve karakter gelişimleri hem mantıklı hem gerçekçiydi. Yan karakterler derinlikliydi. Finalde yeterince şok edici miydi tartışılır. Fakat final öncesi oldukça şok edici olaylar zaten yaşandığı için kesinlikle hikayenin şuan gittiği yöne bir itirazım yok. Seri beni kendine çok net bağladı. Daha dün kitabı bitirmeden ikinci kitabı sipariş ettim ve üçüncü kitapta bir an önce çevrilir umarım. Seri kitaplarda ikinci kitabın akıbeti genelde geçiş kitabı olup bizi ilk kitapta yükseldiğimiz yerden düşürmek oluyor. Umarım bu seride de aynı şeyi yaşamam. Yinede benim için okumayı neden sevdiğimi hatırlatan, çok keyifli bir kitap oldu.. İyi okumalar..
TırpanNeal Shusterman · Juno Kitap · 2024991 okunma