"Öldüreceksin." Gelecekte açlığın, hastalığın, savaşın, sefaletin olmadığı kusursuz bir dünyada doğal ölüm geçmişte kalmıştır. Tek sorun, önüne geçilemeyen nüfus artışıdır. İnsanların yaşamına son vermek üzere özel olarak yetiştirilen ve Tırpan olarak adlandırılan bu kişilerin geçmesi gereken zorlu bir eğitim ile uymaları gereken kurallar vardır. Citra ve Rowan tırpan çırağı olarak seçildiklerinde, öldürme sanatını öğrenmekten başka seçenekleri kalmaz. Ancak kurbanlarını seçmenin korkunç sorumluluğu sadece bir başlangıçtır. Tırpanlar görevlerini kötüye kullanması sebebiyle Tırpan Cemiyeti yozlaşmanın eşiğindedir. Citra ile Rowan'ın bu yozlaşmayla mücadele etmek için birlikte hareket etmesi gerekirken çıraklık eğitimlerini tamamladıklarında içlerinden yalnızca birinin tırpan olacağı, diğerinin ise gerçek ölümü tadacağı gerçeğiyle yüzleşirler. Tırpan, doğal ölümün olmadığı mükemmel bir dünyada yaşamanın ağır bir bedeli olduğunu bütün ayrıntılarıyla ele alan heyecan verici bir distopya.
432 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 22 Kasım 2016

10/10 puan verdi
Nereden başlamalıyım o kadaaar bilmiyorum ve o kadar heyecanlıyım kiii, sanki kalbim içimde zıplıyor. Kitabı o kadar o kadaaar çok beğendim ki anlatamam. Kesinlikle beklentimi karşılamayı bırakın, bende beklenti diye bir şey bırakmayıp kapaktan sanki bir el çıktı ve kitabın içine çekti beni. Ve o sırada ben hiç düşünmedim yok kitabın puanı ne,
9/10 puan verdi
"İnsanlığını ne olursa olsun kaybetme," demişti Tırpan Faraday bir keresinde, "yoksa bir ölüm makinesinden fazlası olamazsın." İnsanlık ölüm değil bütün hastalıklara ve yaralanmalara çare bulmuştur. Artık kimse doğal yollarla ölmemekte ve herkes yüzyıllarca yaşayabilmektedir. Ancak hızla artan nüfus artışının önüne geçilmesi
10/10 puan verdi
Distopik bir evrende yaşamayı ister miydiniz? Mesela ölümün olmadığı ama ki ölümü getirenlerin olduğu bir evrende? İşinizdesiniz çalışıyorsunuz veya evinizde uyuyorsunuz... Hop biri geldi ve size devşirileceksin yani öleceksin dedi. Nasıl oldurdu sizce? #tırpan Ölümsüzlüğün kazanıldığı ve ölümün bir sanat haline geldiği ilginç bir dünyayı
5/10 puan verdi
Bir tutam hayal kırıklığı
Bu kitabı yıllar önce görmüş ve konusunu çok beğenmiş, ama okumamıştım. Şimdi çevrildiğini görünce ilk sipariş verenlerden olmuş olabilirim çünkü çok heyecanlıydım. Konu nedir derseniz; artık ölümün olmadığı bir çağda yaşıyoruz ve ölümsüzlükten dolayı çoğalan nüfusu kontrol altına almak için Tırpan denen insanlar var. Bu insanlar öldürmekle
Puan vermedi
Neal Shusterman tarafından yazılan Tırpan kitabı distopik bir bilim kurgu romanıdır. Kitap, insanlık tarafından yaratılan yapay zeka ve ileri teknolojinin sonucunda ölümsüzlüğe ulaşan bir toplumda geçmektedir. Roman, Scythe'ler adı verilen özel bir grup tarafından kontrol edilen bir dünyada geçiyor. Scythe'ler, nüfus kontrolü amacıyla insanları öldüren ve "tırpan" adı verilen bu işlemle toplumu dengeleyen kişilerdir. Romanın ana karakterleri Citra Terranova ve Rowan Damisch adında iki gençtir. İkisi de birer Tırpan adayı olarak seçilirler ve bir tırpan öğrencisi olarak eğitim alırlar. Ancak bu süreçte kendilerini, etik ve ahlaki zorluklarla dolu bir dünyanın içinde bulurlar. Tırpan'ların görevleri gereği zor kararlar vermek ve ölümü yönetmek zorundadırlar, bu da onların insanlıkla bağlarını sorgulamalarına sebep olur. Kitap, teknolojinin insan doğası üzerindeki etkilerini ve ölümle başa çıkmanın insan psikolojisi üzerindeki derin etkilerini keşfeder. Aynı zamanda güç, adalet, özgürlük ve bireysel sorumluluk gibi evrensel konuları da ele alır. Karakter gelişimi ve dünya tasarımı oldukça zengindir, okuyuculara derinlemesine bir düşünme ve tartışma fırsatı sunar. Bu kitap, genç yetişkin edebiyatının sınırlarını zorlayan ve okuyucularını hem aksiyon dolu bir hikayeye hem de derin düşündüren bir dünya tasviriyle karşı karşıya getiren harika bir kitap. Juno kitap her türde kitaplarını çok severek okuyorum. Türü sevenlere kesinlikle tavsiyemdir
9/10 puan verdi
Kitabı gerçekten çok beğendim. Başlarda önyargılı başlamıştım ama sonradan kitaba ve konuya alıştım. Tırpanlarla ilgili gerçek beni birazcık sarstı yani şöyle diyeyim tırpanlık demek azrail'le eş değer kitapta. Yani sanki Azrail taklit etmek gibi tabii. Ama böyle bir dünyada insanların eline ölümün gücünü vermek çok tehlikeli olabiliyor bunu da kitapta görmüş olduk. Kusursuz bir dünya sonsuz bir dünya düşünmek zor ama yazar burada gerçekten iyi bir kurgu yapmış iyi bir dünya kurgulamış. Karakterlere de başta ısınamamıştım ama sonradan sevdim hoşuma gitti kitabın sonu acayip güzel yerde bitti ve çok muhteşemdi. Tüm durağanlığına nazaran sonu gayet güzel bitti ve merak ettirdi. O yüzden 2. kitabı aslında son 10 sayfaya kadar okumamayı düşünürken, artık okuyacağım ve bir an önce alırım herhalde. Kısacası tavsiye ederim.
Puan vermedi
Düşünsenize ölüm diye bir derdiniz yok. Burada ölüme yakın olanlar dirilme merkezine yönlendiriliyorlar. Hastalık mı? O da bir hayal olarak kalıyor. Bu yeni düzen öyle bir zaman ki teknoloji son seviyesinde. Peki nüfus azalmaz, aksine çoğalmaya yüz tutarsa dünya ne kadar kalabalık bir hal olur düşündünüz mü? Onun da çaresi tırpanlara düşüyor. Tırpanlar zor bir eğitimden geçiyor. Nihayetinde insan souunu azaltma görevini üstleniyorlar. Bu işten zevk dahi almazken vicdanları da bir o kadar dert oluyor onlar için. Rowan ve Citra ise Faraday tarafından zorlu bir eğitim alıyorlar. Fakat aralarından bir kişi tırpan olmayı hak edecek. Ditopya ile bilimkurguyu karşıtıran, son dönemin en farklı kurgularından biri karşınızda. Devam mı var mı? Elbette, Juno bu konuda oldukça hızlı bir takvim sunuyor bizlere. Çevirisi konusuna gelirsek, resmen size okuma şöleni sunuyor. Bence bu türü sevenler kaçırmasın. #tırpan #scythe #nealshusterman #junokitap
8/10 puan verdi
Spoiler içerir
Kitap elimde sürünmüş gibi geliyor ama alakası yok. Aile evinde kitap okumaya çalışırsak diyelim... Yani kitabı elime alıp iki kelime okuduğum her an yeğenim (3) "haan haan diye araba sürelim mi hala?, çok çok araba sürelim mi hala?" şeklinde asla hayır diyemeyeceğim tekliflerle geldiği için bu kadar uzun sürdü bitirmem ki başladığım ilk
8/10 puan verdi
Tırpan - Neal Shusterman Herkese selammm. Uzun zamandır distopya okumuyordum ama iyi ki bu kitabı okumuşum. Aşırı beğendim. Tam bir giriş kitabıydı. Gelecekte ölümsüzlük bulunuyor ama bununla birlikte nüfus artışı olduğu içinde insanları öldürmek için tırpanlar ortaya çıkıyor. Bunun neden böyle olduğunu öğreniyoruz. Ondan sonra Tırpan Faraday yanına çırak alıyor iki kişiyi. Citra ve Rowan. Onları tırpan olarak yetiştiriyor, devşirme için yanında götürüyor. Dövüşmeyi, silah kullanmayı zehirleri her şeyi öğretiyor. Citra ve Rowan'ın başta o yaşadığı ikilem çok güzel işlenmişti. Yani bir yere insan öldürüyorsun ve bunun ağırlığı çok fazla. Zaten Tırpan Faraday da bunu söylüyor. Tırpan olmayı istememeniz sizi iyi bir tırpan yapacak. Her şeyde olduğu gibi burada da yozlasmalar var tabii ki. Ateşli silahlar kullanan mi dersin toplu devşirme yapanlar mi dersin her şey var. Bir süre sonra bazı olaylar oluyor ve Citra ve Rowan ayrılmak durumunda kalıyorlar ve başka Tırpana veriliyor. Citra Tırpan Curie'ye verilirken Rowan ise toplu devşirme yapmakla ünlü Tırpan Goddard'a veriliyor. Buradan sonra ikisinin karakterleri değişmeye başlıyor. Ben aşırı keyif alarak okudum kitabı. Çok fazla olay yoktu belki ama sizi şaşırtan yerleri de mevcuttu. Distopya seviyorsanız tavsiye ederim
10/10 puan verdi
Tek kelime BAYILDIMM!! O kadar iyiydi ki bütün kitabı büyük bir merakla okudum ve bitirdim. Tırpan Faraday’ı ayrı Citra’yı apayrı sevdim. Bu yılın benim için net favori kitabı çok sevdim. Olaylar aktı gitti devamında bizi neler bekliyor çok merak ediyorum.

Neal Shusterman
Neal ShustermanYazar · 10 kitap
Easton Royce
Easton Royce
kalem ismiyle de kitaplar yazmıştır. Shusterman 12 Kasım 1962'de doğdu ve Brooklyn , New York'ta büyüdü . Shusterman küçük yaşlardan itibaren hevesli bir okuyucuydu. 16 yaşında, Shusterman ve ailesi Mexico City'ye taşındı. Liseyi orada American School Foundation'da bitirdi ve "Uluslararası bir deneyime sahip olmak hayatımı değiştirdi, bana dünyaya yeni bir bakış açısı kazandırdı ve başka türlü sahip olamayacağım bir güven duygusu verdi." Psikoloji ve tiyatroda çift ​​anadal yaptığı California Üniversitesi, Irvine'e katıldı ve aynı zamanda yüzme takımında da yer aldı. Shusterman üniversiteden sonra Los Angeles'ta bir yetenek ajansı olan Irvin Arthur Associates'te asistan olarak çalıştı ve Lloyd Segan'ın temsilcisi oldu. Shusterman bir yıl içinde ilk kitap anlaşmasını ve senaryo yazarlığı işini yaptı. Florida'da yaşıyor. Shusterman, kitapları için sayısız onursal ödül aldı. 2015'te Challenger Deep romanıyla Ulusal Kitap Ödülü, Boston Globe-Horn Kitap Ödülü ve Schwa Was Here için 2008 California Genç Okuyucu Madalyası. 2012'de PEN / Phyllis Naylor Çalışma Yazarlığı Bursu'nda jüri olarak görev yaptı. Downsiders ve Full Tilt romanlarının her biri 20'den fazla ödül kazandı. Unwind o iş vermedi gerçi, 30'dan fazla ödül kazandı. Shusterman ayrıca Orijinal Disney Channel filmi Pixel Perfect'in yanı sıra Goosebumps ve Animorphs bölümleri de dahil olmak üzere TV için yazdı. RL Stine'nin The Haunting Hour: The Series adlı kitabında yazmıştır ve ayrıca 20th Century Fox için Challenger Deep adlı romanı uyarlamaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.