ɢᴇɴʟᴇʀʟᴇ ᴅᴀɴꜱ ~ ᴋɪᴛᴀᴘ ʏᴏʀᴜᴍᴜ
#kitap41
Merhabaaa
Bugün sizlere @doc.drgulsenmeral kaleminden #genlerledans kitabı ile geldim.
Kitabımız kapağında da belirtildiği gibi " DNA kaderin değil. " mottosu ile başlıyor.
DNA üzerinden bize aktarılan kalıtsal hastalıkları yazarımız da kendi hayatından örnekler sunarak bizlere anlatıyor kitabımızda.
Gen, bizlerin yapı taşıdır. Günlerimizde ki en ufak bir değişim bile bir çok hastalığa gebe olabilir.
Stresin genlerimize etki ettiğini biliyor muydunuz ?
Diyabet hastalığının genlerimiz ile alakalı olabileceğini düşünmüş müydünüz ?
Gen haritamızı oluşturarak, doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenerek tüm bu hastalıklardan kurtulmak mümkün desem inanır mıydınız ?
Bence inanmalısınız. Aldığımız her bir vitaminin, kullandığımız her bir ilacın gen haritamızda mutlaka bir yeri vardır. Sadece onu doğru şekilde kullanmamız gerek. Kitabımızda bize bunu aşılıyor.
Herkesin anlayarak okuyabileceği, tıbbi terimlerle anlatılmış olsa bile asla yorulmayacağı ve merakla " daha başka ne yapabilirim sağlıklı olmak için ? " diye sayfaları bir bir çevireceği bir kitap. Sağlıklı bir yaşam için, özellikle de ailesinde kalıtsal hastalık olan bireyler için bulunmaz bir hint kumaşı olmuş. Her bir bilgi altın niteliğinde benim için. Herkese şiddetle tavsiye edebileceğim, okurken bana çok şeyler katan bir kitap oldu.
Emeğinize, kaleminize sağlık.