Sen gerçekten Allah’a mı itaat ediyorsun, yoksa Allah’tan başka rabler mi edindin?
Bakın, Allah Teâlâ Tevbe Suresi 31. ayette ne buyuruyor:
"Onlar, Allah’ı bırakıp bilginlerini, rahiplerini Meryem oğlu Mesih'i rabler edindiler..."
Adî bin Hâtim (radıyallahu anh) bu ayeti duyduğunda, "Ama biz onlara tapmıyoruz ki!" dedi. Resûl ﷺ ise ona şu cevabı verdi:
"Onlar, Allah’ın haram kıldığını helal kıldılar, helali haram kıldılar. İnsanlar da onlara itaat etti. İşte bu, onları rab edinmektir." (Tirmizî)
Şimdi soruyorum ey Müslüman!
Bugün Allah’ın kanunlarını kim kaldırdı?
Bugün Allah’ın helallerini kim haram kıldı, haramlarını kim helal kıldı?
Bugün Allah'ın yasaklarını kim serbest etti?
Egemenlik ve hâkimiyet kime ait?
Ve sen bunlara itaat ederek kimi rab edindin?
Bugün Allah’ın hükmünü reddedenlere "çağdaş" diyorlar. Allah’ın emirlerini savunanlara "radikal", "vahhabi", "bölücü" diyorlar.
Allah’ın indirdiğiyle hükmetmeyen sistemleri ayakta tutanlar, hangi safta olduklarını düşündüler mi?
Yahudiler ve Hristiyanlar nasıl saptıysa, biz de aynı yoldayız!
Yahudiler ve Hristiyanlar zamanla Allah’ın hükümlerini terk etti.
Din adamları, Allah’ın yasakladığını serbest, serbest kıldığını yasak yaptı. Ve toplum buna razı oldu.
Onlar Kitabullah’ı arkalarına attılar.
Peki biz Müslümanlar farklı mıyız?
Allah zina yasaktır dedi, laik sistemler serbesttir dedi. Müslümanlar zina edenleri normal gördü.
Allah faiz haramdır dedi, bankalar ve devletler ekonomidir dedi. Müslümanlar faizsiz hayat olmaz dedi.
Allah tesettürü farz kıldı, toplum çağ dışı dedi. Müslüman kadınlar açıldı, erkekler sustu.
Allah hırsızın elini kesin dedi, sistem hakları var dedi. Müslümanlar hırsızları baş tacı etti.
Allah şeriat benim hükmümdür dedi, devletler laiklik iyidir dedi. Müslümanlar bize de uyar dedi.
Allah livata ağır bir fuhsiyattır dedi, kavim helâk etti ve ayet olarak şeriatına koydu. Muhafazakâr (!) devlet lgbt oteli açtı, dernek kurmalarına izin verdi ve onur (!) yürüyüşleri yapılıyor.
Allah 5 vakit namazı farz kıldı. Yarın yasa yapsalar ve "öğle ile ikindiyi kaldırdık, iş saatlerine denk geliyor" deseler ne dersiniz? "Bunlar haddini aştı, Tağûtlaştı ve Allah'a kafa tutuyor." Dersiniz dimi? "Bu sistem desteklenmez" dersiniz dimi?
Allah'ın faiz ayeti yok mu?
Allah'ın zina ayeti yok mu?
Allah'ın zekât ayeti yok mu?
Allah'ın kısas hükmü yok mu?
Allah'ın içtimai hukuku yok mu?
Allah'ın lut kavmini helâk ettiğini duymadınız mı?
İbadette olan namaz bir ayetse ve bunu değiştiren haddini aşıyor, Allah ile sınırlaşarak tağûtlaşıyor, yeni bir din vaaz ediyor ise niye Allah'ın iktisadi nizamdaki zekât ayeti tatbik edilmeyince, faizle bir takıp elit zümre ihya edilip toplumun kul olması normal karşılanıyor? Lgbt dernekleri kuruldu farkında mısınız? Muhafazakâr olarak adledilen hükümet zamanında lût kavminin tümünün helakına sebep olan fuhsiyatın dernekleri kuruldu, lgbt oteli açıldı!!!
İbadette hukukunda namazı kaldıran dini reddediyor ise ceza hukukunda kısas ayetini kaldıran niye müslim oluyor?
Böyle bir ümmetin izzeti olabilir mi?
Böyle bir toplumun Allah’ın yardımıyla galip gelmesi mümkün mü?
Sebep sabah namazlarında caminin boş olması felan değil. İmâm laik. İmâm milliyetçi. İmâm şeriat istiyorum diyemiyor. İmâm birinin kafasını keserek 2 kız katletmiş satanistin cenaze namazını kılıyor. İmâm milli değerlere sahip çıkalım diyor. Milli değerlere bir bakıyoruz:
"Milli piyango"
"Egemenlik milletindir"
"Din ve devlet işleri ayrıdır"
"Allah bize karışamaz"
İmamın milli değerine karşılık Allah ne diyor?
اِنَّٓا اَنْزَلْنَٓا اِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَٓا اَرٰيكَ اللّٰهُۜ وَلَا تَكُنْ لِلْخَٓائِن۪ينَ خَص۪يمًاۙ
İnsanlar arasında Allah’ın sana gösterdiği şekilde hükmedesin diye bu Kitab’ı sana hak olarak indirdik. Hainlerin savunucusu olma!
(4/Nîsa, 105)
Kur'an'ın indiriliş gayelerinden biri de insanlar arasında Allah ﷻ'nin hükmü ile adalet sağlansın diyedir.
Sonra da oturup ağlıyoruz:
“Filistin neden işgal altında?”
“Doğu Türkistan neden zulüm görüyor?”
“İslam toprakları neden sömürülüyor?”
Sebebi açık!
Allah’ın hükmünü terk eden, tağutlaşan bir toplum, zillete mahkûm olur!
قُلْ هَلْ اُنَبِّئُكُمْ بِشَرٍّ مِنْ ذٰلِكَ مَثُوبَةً عِنْدَ اللّٰهِۜ مَنْ لَعَنَهُ اللّٰهُ وَغَضِبَ عَلَيْهِ وَجَعَلَ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَالْخَنَاز۪يرَ وَعَبَدَ الطَّاغُوتَۜ اُو۬لٰٓئِكَ شَرٌّ مَكَانًا وَاَضَلُّ عَنْ سَوَٓاءِ السَّب۪يلِ
De ki: “Size Allah katındaki cezası bundan daha kötü olan bir şeyi haber vereyim mi? Allah’ın lanet ettiği, ona karşı öfkelendiği, aralarından maymunlar ve domuzlar kıldığı ve tağuta kul eyledikleridir. Bunlar, (Allah katında) yerleri daha kötü ve dosdoğru yoldan sapmış olanlardır.”
(5/Mâide, 60)