·192 syf.····Okunma: 16 Şubat 2025 13:19 Peygamberimiz’in Şemâili’nden Hayata Yansıyanlar
Yazarlarımızın kaleminden okuduğum bu kaçıncı kitap saymadım ama yine ve yine çok detaylı titiz bir çalışma ortaya çıkarmışlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, Rabbim ilminizi vaktinizi bereketlendirsin inşallah.
Ben daha önce de birkaç kere şemail okudum. Ciltli şemail kitabıda okudum, tabii ki muazzamdı. Ancak o tarz büyük ciltli kitapları genelde okumaktan geri durabiliyoruz, tamamlayamazsak diye korkuyoruz. Fakat bu eser herkesin rahatlıkla okuyabileceği tarzda, çok sade, yalın ve anlaşılır bir dille kaleme alınmış. Bu nedenle bu mübarek zaman dilimleri içerisinde okunabilecek çok değerli bir çalışma olmuş.
Peygamber Efendimizin sav ahlakıyla ahlaklanabilmek, O’nun yaşamını hayatımızın her anına yansıtabilmek için Peygamberimizi daha iyi tanımak zorundayız. Onu layıkıyla tanımadan kalplerimizde sevgisini derinleştiremeyiz. Bu eser, buna vesile olması amacıyla kaleme alınmıştır.
Bu eser ile Peygamber Efendimizin (sav) mâh cemalinden hitabetine, fiziki yapısından giysilerine, yürüyüşünden oturuşuna, özel eşyalarından bineklerine kadar sahip olduğu şeyleri tanıma imkanı bulacaksınız.
Efendimizi hakkıyla tanımak ve daha çok sevmek isteyen, O’nun güzel örnekliğini hayatına geçirmek isteyen herkese canı gönülden tavsiyedir.