Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 19 Şubat 2025 14:15 Acı Kahve (Black Coffee), Agatha Christie’nin ünlü dedektifi Hercule Poirot’nun yer aldığı, aslında bir tiyatro oyunu olarak yazılmış ve sonradan romana uyarlanmış bir eser. Kitap, Christie’nin alışıldık tarzını yansıtsa da, yazarın diğer eserlerindeki o derin merak duygusunu tam anlamıyla yakalayamıyor.
Roman, zeki ama huysuz bir bilim insanı olan Sir Claud Amory’nin, önemli bir formülün çalınmasıyla başlayan ve kısa sürede cinayete dönüşen olay örgüsünü anlatıyor. Hercule Poirot, sadık dostu Hastings ve müfettiş Japp ile birlikte bu gizemi çözmeye çalışıyor. Hikâyenin akıcı bir anlatıma sahip olduğu açık; okuyucuyu yormadan, klasik bir “kapalı oda” cinayeti havasında ilerliyor. Ancak, Christie’nin diğer eserlerinde olduğu gibi katilin kimliği üzerine sürekli artan bir merak hissi burada bence biraz eksik kalmış.
Olay örgüsü tutarlı ve ilgi çekici olsa da, kitabın sonunda gelen çözüm, benim için fazla tahmin edici olmadı. Özellikle Christie’nin Doğu Ekspresinde Cinayet veya Roger Ackroyd Cinayeti gibi başyapıtlarında olduğu gibi büyük bir ters köşe bekleyenler, bu romanda biraz hayal kırıklığı yaşayabilir.
Genel olarak, Acı Kahve akıcı ve keyifli bir okuma sunuyor, ancak yazarın yarattığı o benzersiz merak duygusunu her zaman zirvede tutamıyor. Yine de bir Agatha Christie klasiği olarak, polisiye sevenler için kesinlikle okunmaya değer!